Летен грим | Temptations By Nina
неделя, 25 юни 2017 г.

Летен грим

Едно от любимите ми занимания, когато разполагам с повече време е гримирането. Обожавам да се гримирам, обичам да изпълнявам всяка стъпка от ритуала си, но колкото по-топло става навън, толкова по-малко продукти използвам. Една от причините е, че наистина мразя чувството на разтичане на грима, а и да си признаем не е приятна гледката. 
Днес искам да ви покажа какво сюползвам през работната седмица, за да изглеждам свежа и отпочинала. 


След като съм почистила и хидратирала кожата ми (Morning routine part 2) посягам към Bioderma Sensibio Ar BB крем с фактор 30. Придава много лек матов финиш, а и се бори със зачервяванията ми в областта на бузите В дните когато се нуждая от една идея по-силно покритие използвам Amway Artistry Ideal Radiance Illuminating CC крем*, който е с фактор 50. Той успява да освежи тена ми след тежка вечер и придава много приятен сатенен финиш на кожата. Много харесвам и двата продукта за лятото, защото с тях кожата ми успява да диша и не усещам неприятното чувство на маска, което се получава при носенето на по-покривни продукти. Разбира се, няма как да подмина коректора в зоната под очите. През последния месец използвам коректора на Amway Artistry Exact Fit*, който се разнася изключително лесно и не се събира в сгъвките под клепача ми. 
За да избегна бързото омазняване на кожата ми, което е неизбежно през по-топлите  месеци, фиксирам грима с минимално количество от пудрата на Manhattan* от серията Clearface
Независимо от температурните амплитуди никога не пропускам бронзъра, а един от любимите ми е на Clarins Splendours. Придава много естествен, лек и топъл бронзов ефект на кожата. 
На скулите поставя кремообразен или течен хайлайт, за по-естествено сияние. Един от любимите ми кремообразни хайлатове е този на Kiko Radiant Touch в златист нюанс ( номер 100). 


Имам ужасни вежди и колкото и да ми се иска да ги оставя в естествения им вид не мога и затова ги сресвам с гела за вежди на Bell*, който успешно ги укротява и скрива плешивите участъци. 
Както забелязвате до сега избирам продукти, които максимално да подчертая естественото излъчване и за да придам капка "glamour" поставям на клепачите много фин пигмент с перлен ефект на Amway Astistry Shimmer Duo 44*. Той подчертава очите без да е натрапчив. Колкото и естествен грим да искам, няма как да пропусна спиралата на Dior Diorshow Iconic, която подчертава миглите ми без да ги слепва. 
Финалния щрих е Juicy Shaker-a на Lancome (клик), който освен че подхранва устните ми с масла, придава сочен завършек, без да е прекалено бляскав. 

А Вие как променяте рутината си през лятото?


*PR SAMPLE


Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!