Коридорът преди и сега | Temptations By Nina
неделя, 17 април 2016 г.

Коридорът преди и сега

Ако и вие като мен отлагате ремонтите, то тази статия е именно за вас. 
Откакто живея сама, което е над 5 години, се каня да махна старата дървена ламперия в коридора, която ме влудяваше. От година на година си измислях оправдания като: студено е, нямам време, нямам пари, нямам... През годините смених гардероба, смених външната врата, но ламперията все още си стоеше закачена върху стените. Последно купих шкаф за обувки и огледало. Извиках човек да ги сложи, но той ми предложи да не си играем да дупчим ламперията, а директно да я свали и да шпаклова стените. Съгласих се веднага и се започна ходенето по "мъките". Първата стъпка беше да определя бюджет. Определих бюджет от около 400-600лв, но разбира се той беше надхвърлен двойно...Самата шпакловка излезе около 300лв, но ламинирания паркет глътна над 400лв за 6,50кв.м. 


Минах през няколко фирми, но при всичките се оказа, че "безплатната" подложка и первази при мен не вършат работа или по-точно бяха най-долнопробните, които не се връзваха с ламината. Наложи се да си платя и монтажа, защото е коридор и да платя неустойка, защото помещението е по-малко от 10кв.м...луда работа, но вече се бях хванала на хорото. 
Избрах ламинат от висок клас с дървено покритие, който е релефен ( рустик) и е устойчив на надраскване и се води водоусточив и още куп други неща, които не помня. Самият ламинат е на дъски и е в няколко нюанса. 


След като основната част бе готова, останаха детайлите и днес приключих с тях. 
Казано накратко над шкафа за обувки дойдоха няколко вида рамки купени от Икеа и Юск, надписа Home, и върху шкафа една вазички в тюркоазено и лед свещ. Лично на мен ефектът много ми харесва, единствено трябва да добавя още една мини рамка под сивата рамка. 
Щастието разбира се не е пълно и остана да купя рамки за вратите, но в момента  въобще не ми се обикалят строителните магазини и ще ги оставят за напред във времето ( близкото бъдеще).


Всички рамки без сребристите са от Юск
Вазата и свеща отново са от Юск
Сивите рамки са от Икеа
Шкафа за обувки и огледалото са от Икеа.
Лампите са от Икеа
Гардероба е по поръчка.


7 коментара:

  1. Колко хубаво се е получило само, много е свежо! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Не я понасям тази дървена ламперия по стените и винаги съм се чудила кой е решил, че е добра идея. Добре че си се отървала от нея, коридорът изглежда много по-свеж така :)

    ОтговорИзтриване
  3. Колко време отне махането на ламперията?

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!