Пътят към красивата кожа с Uriage Xemose | Temptations By Nina
събота, 16 април 2016 г.

Пътят към красивата кожа с Uriage Xemose

Пътят към красивата кожа не е еднопосочен и еднократен. Всеки сезон носи със себе си различни климатични фактори и според всеки от тях трябва да сменяме грижа за кожата ни. Пролетта е сезонът на обновяването, но със себе си носи обостряне  на проявите на акне, сухота, раздразнения.... 
Решаващ фактор със справянето на всеки един проблем съпътсващ кожате е упоритата и редовна грижа. Всяка една грижа започва с почистването и завършва с подхранването. 
Днес искам да ви разкажа за два продукта, които обновиха кожата ми. Те са от серията XEMOSE на марката URIAGE


Преди три седмици реших, че именно сега е моментът да променя част от грижата ми за лицето и тялото. Подходих с ясната представа, че искам продукт, който да не съдържа сапун, парфюм, парабени и да е хипоалергичен. Погледът ми се спря на две марки: Bioderma и Uriage. Пробвала съм голяма част от асортимента на Bioderma и харесвам техните продукти, но ми се искаше да пробвам нещо ново за мен и реших да опитам продуктите на Uriage от серията Xemose. Тази серия е предвидена за хората страдащи от много суха или атопична кожа. За мое щастие кожата ми не е атопична нито е екстремно суха. Макар, че през последните месеци, усещам кожата на тялото ми по-суха от обичайно. Закупих първо Uriage Xemose -  (клик) нежен почистващ синдет или както аз му казвам крем. Формулата му е изключително лека и мека. Справя се много добре с премахването на грима от лицето ми, като оставя кожата ми мека, подхранена и без чувството на опъване. Като душ-крем, измива добре тялото и има пенлив ефект нанесен на гъба тип - роза. Отново не усещам опъване. 
След известно време реших да пробвам и крема от същата серия (клик), който е липидо-възстановяващ, препоръчващ се при раздразнена кожа  и сърбеж. Както ви споделих преди малко през последните седмици усещах кожата на тялото ми по-суха, особенно в частта на лактите. След като купих крема реших първо да направя лек тест, като нанесох крема на Uriaga на дясната ръка, а на лявата обичайната грижа, която ползвах, Още на сутринта забелязах доста очевадна разлика, кожата на дясната ми ръка беше видимо подхранена, мека и свежа. Този тест беше достатъчен за да знам, че искам час по-скоро да започна да ползвам крема. 


Като голям минус бих отбелязала, че поне на моята кожа кремът попива много бавно, но на сутринта кожата ми е в перфектно състояния, а лактите ми вече не са сухи. 
Ако и вие като мен усещате, че досегашната ви грижа за тялото не ви е достатъчна то задължително потърсете нов по-подхранващ продукт. 
Следващия продукт, който искам да пробвам е отново от серията нa Xemose и представлява почистващо душ-олио (клик).
Надявам се да съм ви била полезна. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!