Какво научих | Temptations By Nina
неделя, 1 октомври 2017 г.

Какво научих

Есента дойде с пълна сила, все по-често виждам паднали листа обагрили сивия асфалт в пъстри есенни цветове. Обичам този сезон, радвам се на всеки полъх носещ мириса на топъл шоколад, обичам усещането на сгушването в кашмирени шалове, топлите пуловерчета и аромата на горящата ванилова свещ* (клик) на тоалетката ми...
Днес отново съм настроена на една по-различна вълна и мисля да си поговорим за нещата от живота и какво научих за себе си. 


"IF YOU'RE NOT MOVING FORWARD, YOU'RE STANDING STILL." 

Имам чудесни приятели
Програмата ми през последните два месеца и малко се промени драстично и за съжаление почти нямам време за социален живот, но въпреки това приятелите ми ме подкрепят и макар, че нямам време да се видим, то се чуваме задължително поне един път на ден. 

Нови приятелства
Не съм най-комуникативният човек и държа приятелския си кръг изключително малък, но през последните месеци опознах страхотни хора, които ми действат изключително мотивиращо, споделяме идеи, имаме сходни интереси и комуникацията с тях е истинско удоволствие.


Научих се да казвам сбогом
Разделих се с няколко близки човека с които комуникацията ми действаше изключително натоварващо. Не мисля, че в живота ми има място за черногледи и негативни хора. Винаги трябва да се стремим да сме позитивни и да се обгръщаме с такива хора. Негативните хора винаги ни дърпат надолу. 

Спрях да се уповавам на чуждото мнение
Всички ние сме различни, имаме различни виждания, различен емоционален заряд, различна фигура... Макар да знам, че няма как да се харесам на всички, неистово се опитвах да направя точно това, но в даден момент си казах: Нина, какво правиш? Коя си? ... Защо да продължавам да тъпча себе си и да се стремя да се харесам на Пенка, Драганка ... научих се, че най -важното е аз да се харесам на себе си, а чуждо мнение да приемам само ако е градивна критика към работата ми, но не и към личния ми живот. 

Помощта е важно нещо
Научих се, че не е нужно да си блъскам главата с непосилни за мен задачи, да се депресирам, че не мога да се справя. Колко по-лесно е и по-бързо просто да помоля подходящия човек за малко помощ. По този начин хем ще науча как сама следващия път да се справя, хем човека ще  се почуства полезен. 


Дисциплина
Тази точка ми беше изключително трудна. Аз съм човек, който често се захваща с нещо, но и рядко съм достатъчно дисциплинирана/мотивирана да го довърша (дори се чудя как още водя този блог) Обикновено след определено време ентусиазма ми стихва и вече не ми е интересно, а загубя ли интерес това е края... Но забелязах, че през последните месеци успявам в тежките моменти сама да се мотивирам и гоня целите си докрай. 


Времето
Най-ценното нещо е времето. И то не само моето време, а и на хората около мен.. Нека не го губим за глупости.


Червилата
Никога няма да имам прекалено много червила!!!

Кожата
Добрата грижа за кожата не е лукс, а потребност!
И колкото и да ми повтарят, че съм "луда" да отделям толкова време и да слагам толкова много неща на кожата си. Аз знам , че правя най-доброто за нея и тя ми е благодарна.

Всеки има дни в които не иска да стане от леглото!
Трябва да слушаме тялото си, то ни подсказва какво ни е нужно. Разбира се, трябва да се научим да различваме кога тялото ни има нужда от нещо и кога просто ни мързи.  

Дрехи
Яке: H&M (подобно)
Блуза: Mango (клик)
Дънки: H&M (клик)
Обувки: Warehouse
Чанта: стара кожена 
Часовник: Mike Ellis
Очила: Kwiat 

*PR SAMPLE!

1 коментар:

I Love Your Comments!