The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% | Temptations By Nina
събота, 26 септември 2020 г.

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

 Не помня от кога не бях спала до 10:00ч, но тази седмица ми беше изключително натоварена, сутрин преди работа ходех на опреснителни курсове по кормуване. За съжаление вече все по-често ми се налага необходимостта да имам автомобил и нямам причина да го отлагам. Но днес няма да си говорим за моите приключения на пътя, а за един продукт, който си бях взела преди няколко месеца. 


Знаете колко полезен е витамин С за кожата ни и как през последните години на пазара ни се появиха серуми, кремове, бустери, тоници.... с него. Доста дрогерийни марки изкараха цели серии с него и ако следите блога ми ще откриете, че съм писала за няколко продукта с Витамин С, един от ниския клас козметика (клик), а другият да речем, че е от средния клас или така погрешно наречени у нас клас "медицинска" козметика (клик). 


Защо продуктите с витамин С са така популярни? 

Той е мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, които причиняват оксидативен стрес на кожата и водят до преждевременното й стареене. Витамин С е ключов фактор за производството на колаген в кожните клетки, подпомагайки поддръжката на кожната структура и забавянето на признаците на стареене. И не на последно място е естествен слънцезащитен продукт , което не означава да не слагате слънцезащитни кремове!

Знаете, че обичам да тествам различни продукти, което доведе до покупката на The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Марката предлага няколко продукта с витамин С, като аз реших да си взема по-силно концентрирания, който не бих препоръчала ако сте с много чувствителна кожа. Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% представлява безводна суспензия от 23% L-аскорбинова киселина на прах и 2% сфери на хиалуронова киселина




ОПАКОВКА:

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% идва в много приятна по-широка тубичка, която е много удобно за ползване, защото не се налага да бъркате с пръст за да стигнете до продукта. 


ТЕКСТУРА:

Текстурата е ужасна! Пробвах да нанасям продукта по-различни начини: на суха кожа, на леко влажна кожа и усещането е винаги едно и също. В момента в който попие флуидната основа, остава много неприятно усещане сякаш разтривате пясък по лицето си. Това е нещото с което не можах да свикна и това е причината да се опитвам да изхабя този продукт.


АРОМАТ:

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% е с лек аромата, който не ми допада. Ще се въздържа от описанието на аромата, защото не мога да определя на какво точни ми мирише. 


ЕФЕКТ:

Преди да Ви споделя за ефекта е много важно да Ви разкажа за усещането след като нанесете Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Винаги когато нанасям продукта усещам лицето ми болезнено в рамките на 30 мин., усещам щипане, понякога и парене, а един път направих грешката да го нанесе на шията и се наложи веднага да го измия, защото чувството беше отвратително. Имайки в предвид неприятното нанасяне и усещане след нанасянето не мисля, че този продукт прави нещо УАУ с кожата ми, за да търпя дискомфорта, който ми причинява. Да изравнява тена ми, на сутринта усещам кожата си добре, но имайки в предвид, че съм ползвала една идея по-скъп продукт с витамин С и при него забелязвах повече дивиденти и нанасянето беше приятно, не мисля, че бих искала да препоръчам този продукт. 

Когато показах този продукт в инстаграм страницата ми ( клик) , доста от вас ми споделиха, че са имали проблем със запушването на пори или оксидирането на витамин С върху кожата им, което им придава оранжев цвят. 




Състав: Ascorbic Acid, Squalane, Isodecyl Neopentanoate, Isononyl Isononanoate, Coconut Alkanes, Ethylene/Propylene/Styrene Copolymer, Ethylhexyl Palmitate, Silica Dimethyl Silylate, Sodium Hyaluronate, Glucomannan, Coco-Caprylate/Caprate, Butylene/Ethylene/Styrene Copolymer, Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Crosspolymer, Trihydroxystearin, BHT.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!