Пролетно почистване | Temptations By Nina
вторник, 10 април 2018 г.

Пролетно почистване

Пролетта е перфектното време да почистим и освежим домовете ни. 
След дългата и уютна зима е много приятно да отворим прозорците и да внесем свежия полъх и аромат на този така прекрасен сезон. Точно в този момент на подсъзнателно ниво, разбираме, че е време за обновяване както в природата така и у дома.
Пролетното почистване не трябва да ни натоварва, а напротив трябва да ни вдъхнови. А ето моите пет лесни съвета как да освежим домовете си без да се напрягаме:


1. Чистете стая по стая!
Няма смисъл да се напрягаме и да изчистим на един път целия апартамент ( освен ако не живеете в 30кв.м). Чистейки стая по стая, ние сме по-енергични и целеустремени, не усещаме умората и сме много по-прецизни, отколкото ако решим да изчистим за един ден апартамента,  защото тогава процесът ще бъде много изтощителен, ще отнеме прекалено много време, ще пропускаме стъпки, защото ще бързаме или ще сме преуморено и за финал  няма да усетим удовлетворението от добре свършената работа. 

2. Завесите
Свалете всички завеси/щори и заредете пералнята, а докато пердетата се перат, Вие имате време да довършите стаята, която сте започнали . При основното почистване е важно да има ред и да спазваме правилния ред без да се разпиляваме, затова започваме първо с пердетата, които ще закачим отново, чак след, като сме почиситили стаята,


3. Разчистете стаята!
Махнете всичко, което може да се махне от помещението ( включително книгите, джунджуриите по шкафовете...)  и започнете да почиствате настилките, прозорците, избършете всички възможни повърхности, които има в стаята. След което върнете всичко и подредете така, че стаята да не изглежда претрупана. 

4. Би трябвало вече завесите да са изпрани и е време да ги закачите. Да, знам, че е досадно, но няма как . Още повече, че вече сме изчистили стаята, а току що изпраните пердета не само, че придават уют, ами и ароматизират стаята ( ако сте използвали омекотител)

5. За финал сложете свежи цветя във вазата и добавете някоя и друга ароматна свещ. 

Лесно е нали? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!