Cosrx Advanced snail 92 all in one cream | Temptations By Nina
четвъртък, 12 май 2022 г.

Cosrx Advanced snail 92 all in one cream

Здравейте, 

Не си спомням дали Ви казах, защо отново реших да се завърна в блог пространството. Една от причините да ме виждате отново тук е, че страшно много ми липсваше да пиша, а другата причина, която всъщност се оказа решаваща е, защото в последно време не успявам да открия истински и честни мнения за продуктите на български и дори на английски език. Това което ме залива от всякъде са рекламни постове с нулева полезна информация в тях. 


Днес ще си говорим отново на козметична тематика и обещавам следващите статии тук да са за декоративната козметика, която си купих през последните месеци. 




Преди да си закупя крема за който ще си говорим днес, изчетох и изслушах супер много суперлативи за него, но за мое огромно съжаление той не се разбра с моята кожа. 

Става въпрос за известния "охлювен" крем на Cosrx Advanced snail 92 all in one. Той съдържа 92% слуз от охлюв, хуалуронова киселина, пантенол и др.. Ако ме познавате то със сигурност ще знаете, колко много харесвам продуктите с охлювена слуз и винаги са влияели страхотно на кожата ми, но в този случай не е така. 

Ключовите съставки, като филтрата от слузта от охлюв, насърчава регенерацията на клетките на кожата, хуалуроновата киселина осигурява допълнителна влажност, което спомага за хидратирането на кожата , а пантенолът и алантоинът успокояват кожата.  
Слузта от охлюв има мощно действие да се бори с несъвършенствата по кожата,  подобрява еластичността на кожата, и хидратира клетките в дълбочина. 
Преди години бях чела, за мощното действие на слузта от охлюви и как с нейна помощ са третирани дори сериозни изгаряния по кожата. 


Консистенцията на крема, както може да предположите е леко слузеста, не е най-приятното нещо, като усещане още повече, че кожата ми се усеща лепнеща след като го нанесе, което за мен не е проблем стига крайния резултат да е добър и кожата ми да се чувства добре на следващата сутрин.




В интерес на истината, сутрин кожата ми се чувства добре подхранена, но има едно голямо, НО! Ако реша да използвам крема две поредни вечери, то винаги на втория ден се будя с неприятни пустули (гнойни пъпки) около ноздрите и брадичката. Което от своя страна е сигнал, че кремът успява да запуши порите ми и поради тази причина се появяват тези неприятни пъпки, които освен, че не са красиви, понякога са и болезнени.  

Кожата ми е нормално към смесена, като в зоната около бузите кожата ми е по-суха, а в т-зоната кожата ми е  по-мазна, което ме навежда на мисълта, че тези от вас които са с мазна и смесена кожа също не биха харесали този крем. 

Време е да обобщя всички минуси и плюсове на този крем за да може сами да прецените дали би бил подходящ за вашата  кожа. 


ОПАКОВКА: 
Cosrx Advanced snail 92 all in one идва предварително опакован в хартиена опаковка и предпазващо фолио. Бурканчето е изработено от твърда пластмаса с метално винт капаче. Като отворите крема ще откриете предпазно капаче, което пази продукта от допълнително окисляване и разбира се от разливане, защото тук консистенцията  е леко течна. 

ТЕКСТУРА И АРОМАТ:

Cosrx Advanced snail 92 all in one е със слузесто текстура, която в буквалния смисъл залепва за кожата и моят съвет е, когато поставяте крема да сте си вдигнали косата , защото усещането на залепена коса по лицето Ви не е никак приятно. Ароматът е лек и леко специфичен, не е неприятен, но в никакъв случай не е свеж или флорален. 


ЕФЕКТ:
На сутринта кожата се усеща свежа и подхранена, но ако нанеса крема две поредни вечери, той кремът успява да запуши порите ми в частта където кожата ми е по-мазна и се образуват неприятни гнойни пъпки. 

ЦЕНА:

~51-52 лв за 100мл. Може да откриете крема в множество онлайн сайтове, като Кокос ( клик ) , Asian Beauty ( клик )  , Нотино ( клик )   и т.н. 


СЪСТАВ:

Snail Secretion Filtrate, Betaine, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Sodium Hyaluronate, Cetearyl Alcohol, Stearic acid, Arginine, Dimethicone, Carbomer, Panthenol, Allantoin, Sodium Polyacrylate, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Adenosine, Phenoxyethanol


Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!