Да поспим заедно | Temptations By Nina
неделя, 1 април 2018 г.

Да поспим заедно

Всичко които ме познават знаят, че обичам да спя и да се излежавам дълго в леглото. Колкото и банално да звучи, Да,  нуждая се от повечко сън за да съм пълноценна през деня. 
Вярвам, че добрият сън е ключът към доброто и позитивно настроение, докато недоспиването  от своя страна влияе неблагоприятно на кожата, здравето и менталното ни състояние.
Когато сме отпочинали, мислите ни са по-ясни, кожата ни е по-свежа, възприемаме света около нас по-друг начин и сме много по-позитивно настроени.


А ето какво мога да ви препоръчам за по-добър сън: 

1. ОСВЕТЛЕНИЕТО
Няколко часа преди да си легнем е хубаво да изгасим агресивното осветление, като го заменим с меката светлина идваща от някоя ароматна свещ или от леки приглушени светлинки на лампички. Меката им светлина действа успокояващо, а ароматът на свещта релаксиращо, особено ако подберете някой ванилов или лавандулов аромат. 

2. ТОПЛА НАПИТКА
Чаят преди сън е нещото, което често пренебрегвам, но всъщност той придава осезаем ефект за по-лесното ми заспиване. В търговските вериги може да откриете специално селектирани чайове с названието "Sleepy me" ... но винаги може да заложите на добрия стар ментов или липов чай. 


3. ТОПЛА ВАНА/ДУШ 
Няма нищо по релаксиращо от една топла вана / топъл душ преди сън. Вземайки си душ ние не само се грижим за хигиената си, но и отмиваме събралото се напрежение през деня. Вече сме по-малко стресирани, съзнанието ни е освободено и готово да поеме към страната на сънищата. Друг трик е към ваната да добавим успокояващия аромат на лавандула, който ще ни помогне да заспим по-лесно. 

4. БЕЗ УМНИ УСТРОЙСТВА 
Тази част е най-трудната за изпълнение, особено ако и Вие като мен сте пристрастени към Instagram, Youtube или като цяло към социалните мрежи.  Когато цъкаме в интернет  докато лежим и се опитваме да се приспим, мозъка на спринтира опитвайки се да обработи информацията, която стига до него  и резултатът е, че на сутринта не сме успели да се наспим и усещаме тежест в главата. Ако можете да пренебрегнете телефоните, телевизията и всичко свързано с така наречените умни устройства поне за 30-40 мин. преди сън ще забележите огромна промяна в качеството на съня Ви. 

5. СПАЛНО БЕЛЬО
Винаги се чувствам по-добре, когато легна в леглото ми и чаршафите ухаят на чисто, меки са и ми нашепват: "Време е за сън"

6. СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ
Много рядко изпълнимо, но винаги е хубаво да се събудим без да се стресираме от неприятния звън на алармата ни. Затова винаги преди да си легна през почивните дни изключвам алармата на телефона и  вдигам щорите така, че да мога да се събудя от първите слънчеви лъчи 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!