Хубавата кожа изисква постоянство... | Temptations By Nina
неделя, 22 април 2018 г.

Хубавата кожа изисква постоянство...

Често искаме всичко веднага, нямаме време да чакаме, искаме видими резултати след първото нанасяне... не искам да Ви разочаровам, но грижата за кожата трябва да е всекидневна, за да можем да се радваме на хубава кожа. Не може от първото нанасяне на крем или маска да очакваме като с магическа пръчка всички несъвършенства да изчезнат. 


Днес реших да Ви разкажа за последните ми козметични попълнения, които ми помагат да запазя кожата ми свежа и хидратирана. 

Знаете, че обожавам хидратиращите и подхранващи маски, но е важно да използваме и продукти, които да премахнат мъртвите клетки от кожата ни, за да можем да възвърнем равномерния тен и свежестта, именно поради тази причина днес ще включа две ексфолиращи маски. Едната от тях е много нежна и без абразивни частици, докато другата е с ясно изразени абразивни частици, за тези от вас, които ги предпочитат. 


Винаги съм предпочитала пилинг продукти без груби абразивни частици и много се зарадвах, когато получих пилинг гела за лице с екстракт от охлюв на марката Revuele* (клик) Гелът  е изключително нежен към кожата и са му необходими няколко ползвания за да започне да се забелязва ефектът. Нанася се на почистена и мокра кожа с кръгообразни движения при които се формират, много фини влакънца, който успяват да елиминират мъртвите клетки, без да надраскват и изсушават до скърцане кожата.

Разбира се, след подобен тип маски задължително трябва да поставим дълбока хидратираш/подхранващ крем. 
От Revuele предлагат и гел пилинг с AHA-киселини, който обмислям да си поръчам. 

През последната година гигантът Loreal изкара много нови маски на пазара, които смятам, че са чудесни за цената си и макар, че не съм фенка на по-силно образивните продукти за лице, маска Smooth Sugar Clear Scrub ми беше препоръчвана многократно и нямаше как да я пропусна. Тя е на основата на три вида захар, семки от киви, масло от лимонова трева и масло от мента. Както забелязвате от част от състава, маската е богата на масла и има лек термо ефект, който е много приятен. Макар маската да е на основата на захар, тя не е прекалено агресивна и ако внимавате няма шанс да нараните кожата си. Интересното при нея е, че може да се ползва и на устните. Харесва ми ефектът, след нанасянето, защото  кожата ми е мека и озарена, но НЕ премахва черните точки. 


Макар да знам, че този тип маски не са подходящи за хора с розацея, няма как да ги пропусна, защото с тяхна помощ успявам да поддържам кожата си в добро състояние. 
За борбата с розацея през последните месеци добавих крема на Lierac Rosilogie*, той е предназначен да се бори със зачервяванията, като успокоява и хидратира кожата с помощта на 3 основни съставки. А именно невроуспокоителен пептид Х, декстран и бодлив залист. Тези три активни съставки спомагат за намаляаването на зачервяванията. Първото нещо, което ми направи впечатление беше приятния аромат, ако сте ползвали подобни продукти сигурно знаете, че голяма част от тях миришат много неприятно. Другото нещо, което няма как да подмина, е че за първи път попадам на крем борещ се с розацеята, който успява добре да хидратира кожата ми. Кремът с лека кремообразна текстура и лек зелен цвят, който не оцветява кожата на лицето Ви. Най-важният въпрос обаче е дали кремът успява да пребори розацеята, нали? След няколко месечна употреба забелязвам, че кожата ми е много по-спокойно и зачервяванията ми са много по-леки. Отдавна не ми се е случвало да заприличам на домат, освен ако не съм извършвала тежък физически труд.













*PR SAMPLE





Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!