Да преборим целулита

Навън вали, а у дома горят ароматни свещи и се разнася аромата на прясно лате... обичам тези уютни уикенди прекарани у дома с Шани, която се е сгушила до мен на дивана. 
Днес мисля да си поговорим на една тема, която със сигурност измъчва много от нас. Досещате ли се коя е тя?
Да, ще си говорим за досадния целулит, който се е настанил трайно на бедрата ни, а и не само и се чувства толкова уютно, че не иска да си тръгне. Целулитът всъщност е козметичен дефект, който се проявява под различни форми. Може да е под формата на леки намигващи трапчинки и по-тежкият стадии проявена портокалова кожа. Целулитът представлява мастни депа, намиращи се дълбоко под кожата, затова и борбата с него е трудоемка и времеемка. 
За съжаление няма лесен начин да се отървем от него. Борбата е съвкупност от стъпки през, които трябва да премине, и за съжаление да спазваме постоянно за да не поканим неприятния гост отново. Опитът ми през години макар и не 100% успешен ме е научил, че трябва да спазвам тези хем лесни, хем не толкова лесни за изпълнение правила.


- Вода, вода и вода... Водата е горивото на нашия организъм, но не последно място тя ни спомага с борбата с целулита. Важно е да пием достатъчно вода всеки ден и най-трудното за изпълнение дори когато навън е студено. От години се опитвам да се преборя с нея и да пия достатъчно вода, но през по-студените месеци винаги се провалям.
- Движение... Да трябва да започнем да се движим повече. Трудно е, особено ако не сте фенове на фитнес залите, но кой каза, че движението винаги е свързано с фитнес залите. Просто правете дълги разходки всеки ден, забравете асансьора ( стига да не сте на 14 етаж). 
- Лека храна... Това е най-трудната част, ако искаме да се избавим от целулита е хубаво да забравим за солената и мазна храна. О, да и сладкото ... казах Ви трудно е!
- Антицелулитни процедури... Ако искаме да се отървем от целулита това е една от задължителните стъпки. Антицелулитните масажа разбиват мастните депа намиращи се дълбоко в кожата. От известно време се опитвам да си запиша часове за масажи, но за съжаление вечерните часове доста бързо се запазват и до ден днешен не успявам да отида. Чела съм много техники са масажи у дома в домашни условия, но все още не съм ги пробвала. 
- И не на последно място слагам кремовете. Те не могат да разбият целулита, но спомагат за по-добрия външен вид на кожата. 


Въпреки, че се опитвам да спазвам всички стъпки, често се провалям и това е причината целулита ми да се е настанил така удобно на бедрата и дупето ми, но знам все някога ще успея да му затръшна вратата под носа. През последните седмици в борбата ми включих няколко нови продукти на Avon от серията Solutions
Avon Solutions Thermal Tone Anti-Cellulite Warming Gel (клик) е прозрачен загряващ гел. За да е най-ефикасен гелът се нанася веднага след душ на подсушена кожа. Аз лично втривам гела с помоща на масажора Solutions (клик), с който правя силов масаж до пълното абсорбиране на продукта. След няколко минути започва да се усеща силно загряващ ефект, който трае около  15-20 минути. Ефектът, който забелязвам от лосиона, е че кожата ми изглежда много по-стегната.
Avon Solutions Cellu Break 5D Anti-Cellulite Lotion (клике много приятен лосион с лек билков аромат. Попива в кожата за няколко минути, като я оставя видимо по-гладка и мека. Истинско удоволствието е ползването на този лосион, защото няма загряващ / парещ ефект и не на последно място не изсушава кожата. 
Avon Solutions Bust Contour Lift & Tone Cream (клике крем обогатен с витамин А, С и Е, които подсилват регенерирането на колаген в кожата. Знаете как при всяко отслабване и напълняването кожата на гърдите ни страда от загубата на колаген и понякога може да се забележи дори отпускане на тази зона. Идеята на крема е да възвърне колагена в кожата и по този начин да стегне  контурите. На този етап впечатленията ми от крема са че е с изключително приятна и лека формула, която не запушва кожата ми. 


В заключение бих казала, не търсете панацея в продуктите обещаващи да премахнат целулита, а ги приемете като малък помощник в тежката борбата с него. 
Очаквайте скоро във фейсбук страницата ми малка игра организирана от Avon.

PR SAMPLE!


Нина Васиљевић

I’m Nina. I’m living in Sofia,Bulgaria. My blog is the place for inspiration about make up, polishes, fashion, lifestyle and other stuff that I’m interested in. Hope you enjoy it as much as I enjoy writing it!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!