Да преборим целулита | Temptations By Nina
неделя, 28 май 2017 г.

Да преборим целулита

Навън вали, а у дома горят ароматни свещи и се разнася аромата на прясно лате... обичам тези уютни уикенди прекарани у дома с Шани, която се е сгушила до мен на дивана. 
Днес мисля да си поговорим на една тема, която със сигурност измъчва много от нас. Досещате ли се коя е тя?
Да, ще си говорим за досадния целулит, който се е настанил трайно на бедрата ни, а и не само и се чувства толкова уютно, че не иска да си тръгне. Целулитът всъщност е козметичен дефект, който се проявява под различни форми. Може да е под формата на леки намигващи трапчинки и по-тежкият стадии проявена портокалова кожа. Целулитът представлява мастни депа, намиращи се дълбоко под кожата, затова и борбата с него е трудоемка и времеемка. 
За съжаление няма лесен начин да се отървем от него. Борбата е съвкупност от стъпки през, които трябва да премине, и за съжаление да спазваме постоянно за да не поканим неприятния гост отново. Опитът ми през години макар и не 100% успешен ме е научил, че трябва да спазвам тези хем лесни, хем не толкова лесни за изпълнение правила.


- Вода, вода и вода... Водата е горивото на нашия организъм, но не последно място тя ни спомага с борбата с целулита. Важно е да пием достатъчно вода всеки ден и най-трудното за изпълнение дори когато навън е студено. От години се опитвам да се преборя с нея и да пия достатъчно вода, но през по-студените месеци винаги се провалям.
- Движение... Да трябва да започнем да се движим повече. Трудно е, особено ако не сте фенове на фитнес залите, но кой каза, че движението винаги е свързано с фитнес залите. Просто правете дълги разходки всеки ден, забравете асансьора ( стига да не сте на 14 етаж). 
- Лека храна... Това е най-трудната част, ако искаме да се избавим от целулита е хубаво да забравим за солената и мазна храна. О, да и сладкото ... казах Ви трудно е!
- Антицелулитни процедури... Ако искаме да се отървем от целулита това е една от задължителните стъпки. Антицелулитните масажа разбиват мастните депа намиращи се дълбоко в кожата. От известно време се опитвам да си запиша часове за масажи, но за съжаление вечерните часове доста бързо се запазват и до ден днешен не успявам да отида. Чела съм много техники са масажи у дома в домашни условия, но все още не съм ги пробвала. 
- И не на последно място слагам кремовете. Те не могат да разбият целулита, но спомагат за по-добрия външен вид на кожата. 


Въпреки, че се опитвам да спазвам всички стъпки, често се провалям и това е причината целулита ми да се е настанил така удобно на бедрата и дупето ми, но знам все някога ще успея да му затръшна вратата под носа. През последните седмици в борбата ми включих няколко нови продукти на Avon от серията Solutions
Avon Solutions Thermal Tone Anti-Cellulite Warming Gel (клик) е прозрачен загряващ гел. За да е най-ефикасен гелът се нанася веднага след душ на подсушена кожа. Аз лично втривам гела с помоща на масажора Solutions (клик), с който правя силов масаж до пълното абсорбиране на продукта. След няколко минути започва да се усеща силно загряващ ефект, който трае около  15-20 минути. Ефектът, който забелязвам от лосиона, е че кожата ми изглежда много по-стегната.
Avon Solutions Cellu Break 5D Anti-Cellulite Lotion (клике много приятен лосион с лек билков аромат. Попива в кожата за няколко минути, като я оставя видимо по-гладка и мека. Истинско удоволствието е ползването на този лосион, защото няма загряващ / парещ ефект и не на последно място не изсушава кожата. 
Avon Solutions Bust Contour Lift & Tone Cream (клике крем обогатен с витамин А, С и Е, които подсилват регенерирането на колаген в кожата. Знаете как при всяко отслабване и напълняването кожата на гърдите ни страда от загубата на колаген и понякога може да се забележи дори отпускане на тази зона. Идеята на крема е да възвърне колагена в кожата и по този начин да стегне  контурите. На този етап впечатленията ми от крема са че е с изключително приятна и лека формула, която не запушва кожата ми. 


В заключение бих казала, не търсете панацея в продуктите обещаващи да премахнат целулита, а ги приемете като малък помощник в тежката борбата с него. 
Очаквайте скоро във фейсбук страницата ми малка игра организирана от Avon.

PR SAMPLE!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!