Коридорът преди и сега

Ако и вие като мен отлагате ремонтите, то тази статия е именно за вас. 
Откакто живея сама, което е над 5 години, се каня да махна старата дървена ламперия в коридора, която ме влудяваше. От година на година си измислях оправдания като: студено е, нямам време, нямам пари, нямам... През годините смених гардероба, смених външната врата, но ламперията все още си стоеше закачена върху стените. Последно купих шкаф за обувки и огледало. Извиках човек да ги сложи, но той ми предложи да не си играем да дупчим ламперията, а директно да я свали и да шпаклова стените. Съгласих се веднага и се започна ходенето по "мъките". Първата стъпка беше да определя бюджет. Определих бюджет от около 400-600лв, но разбира се той беше надхвърлен двойно...Самата шпакловка излезе около 300лв, но ламинирания паркет глътна над 400лв за 6,50кв.м. 


Минах през няколко фирми, но при всичките се оказа, че "безплатната" подложка и первази при мен не вършат работа или по-точно бяха най-долнопробните, които не се връзваха с ламината. Наложи се да си платя и монтажа, защото е коридор и да платя неустойка, защото помещението е по-малко от 10кв.м...луда работа, но вече се бях хванала на хорото. 
Избрах ламинат от висок клас с дървено покритие, който е релефен ( рустик) и е устойчив на надраскване и се води водоусточив и още куп други неща, които не помня. Самият ламинат е на дъски и е в няколко нюанса. 


След като основната част бе готова, останаха детайлите и днес приключих с тях. 
Казано накратко над шкафа за обувки дойдоха няколко вида рамки купени от Икеа и Юск, надписа Home, и върху шкафа една вазички в тюркоазено и лед свещ. Лично на мен ефектът много ми харесва, единствено трябва да добавя още една мини рамка под сивата рамка. 
Щастието разбира се не е пълно и остана да купя рамки за вратите, но в момента  въобще не ми се обикалят строителните магазини и ще ги оставят за напред във времето ( близкото бъдеще).


Всички рамки без сребристите са от Юск
Вазата и свеща отново са от Юск
Сивите рамки са от Икеа
Шкафа за обувки и огледалото са от Икеа.
Лампите са от Икеа
Гардероба е по поръчка.


Нина Васиљевић

I’m Nina. I’m living in Sofia,Bulgaria. My blog is the place for inspiration about make up, polishes, fashion, lifestyle and other stuff that I’m interested in. Hope you enjoy it as much as I enjoy writing it!

6 коментара:

  1. Колко хубаво се е получило само, много е свежо! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Не я понасям тази дървена ламперия по стените и винаги съм се чудила кой е решил, че е добра идея. Добре че си се отървала от нея, коридорът изглежда много по-свеж така :)

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!