Make up of the day

Уикенда вече свърши и от утре трябва да се настроим на работен режим. Да, знам колко е трудно, но уви е неизбежно. 
Не знам за вас, но аз уикенда обикновено го прекарвам в приятна компания разхождайки се из парковете, пийвайки горещ шоколад с бита пяна и шоколадови късчета в Costa или пък мързелувайки пред телевизора. Което означава, че не се престаравам с грима. За разходка в парка или пък кафе с приятелка предпочитам да посягам към по-леки текстури и по-неутрални цветове. Все пак кожата ми трябва да си почине от "full coverage" ФДТ-ите. Колкото и увереност да ми дават съм наясно, че този тип продукти не се отразяват никак добре на кожата, а и няма да се лъжем, че "full coverage" ФДТ-ите седят естествено, колкото и да ми се искаше. Уви, винаги си личат!
Днес успях да снимам какво нося обикновено през уикенда и нямам търпение да ви покажа :)

Както споделих през уикендите предпочитам по-леките тексури и тук на помощ ми идва Chen Yu BB cream ( повече инфо тук ) Покритието му е леко даже бих казала, че клони към нулата, но хидратира и озарява кожата много добре. Озаряващото му действие ми идва в повече, но затова имам Maybelline Affinitone Waterproof Powder. Споделяла съм неведнъж, че това ми е любимата пудра, успява да матира кожата и ако се нанесе с подхояща четка има много добра покривност, но в моя случай я нанесох съвсем леко колкото да матирам кожата. Разбира се, преди пудрата поставих малко Rimmel Fit Me concealer под очите и на 2-3 пъпчици. Както се вижда целя съвсем естествен вид, дори не сложих руж и бронзираща пудра, което ми се случва много рядко. По принцип обичам да поставям на скулите малко от бронзиращата пудра на Clarins Splendoor, но този път я пропуснах. 
Днес реших все пак да добавя малко цвят на очите и очертах горния клепач с Impala Waterproof eyeliner 306, във водната линия поставих Rimmel ScandalEyes eyepencil в цвят Nude. Много добре озарява погледа и премахва уморения вид. Веждите попълних с Essence eyebrow pencil. С него се работи лесно и оформянето става за секунди и най-важното седи естествено.
От както получих спиралата на L'oreal Miss Manga, нося само нея. Спиралата не е никак лоша, не слепва миглите, придава обем и е наситено черна. Вече успях да направя снимки с и без нея така, че очаквайте много скоро и публикация. 
Винаги преди да поставя червилото хидратирам устните и тук на помощ идва балсамът за устни на Bioderma. Няма да се увличам в дълги описания, защото и този продукт ще получи заслуженото си място и ще има собствена публикация. Балсамът е мазен, без да лепне и хидратира много добре устните. От както времето се затопли не спирам да нося Yves Saint Laurent Rouge Volupte Silky Sensual Radiant Lipstick - Rose Neillia. Това е първото ми червило на YSL и със сигурност няма да е последното.

А какво представлява вашият грим през уикенда?

Нина Васиљевић

I’m Nina. I’m living in Sofia,Bulgaria. My blog is the place for inspiration about make up, polishes, fashion, lifestyle and other stuff that I’m interested in. Hope you enjoy it as much as I enjoy writing it!

1 коментар:

  1. Чакам поста за Мис Манга :) Иначе аз през уикенда изобщо не слагам грим, но в крайни случай, ако ми се налага да изляза - леко оформям веждите и слагам една спирала. На устните неутрално червило или балсам :)
    Явно е време да пробвам и Афинитон :)))

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!