Как се гримирам | Temptations By Nina
неделя, 4 февруари 2018 г.

Как се гримирам

Кожата на всяка жена е уникална и се различава на базата на много критерии, като например тип на кожата, процедури на които е подлагана, ежедневна грижа, както и нуждите и желанията на всеки човек. Често си говорим каква грижа полагам за кожата ми ( нощна и дневна), дори съвсем скоро ще Ви покажа няколко нови продукта, които добавих в рутина си, но днес искам да се спра на декоративната козметика. 
За мен е изключително важно да се старая да изглеждам максимално добре, дори без да слагам прекалено натрапчив грим. Не критикувам, но и не харесвам хора, които не полагат грижа за себе си, за мен е един вид уважение към останалите да се приведем в нормален вид, да скрием торбичките под очите, да прикрием неравномерния тен, да сложим спирала, гланц/червило/балсам и чак тогава да напуснем дома си. 


През последните месеци ежедневието ми се промени и доста често да не кажа почти винаги гримът ми е много минималистичен, много рядко може да ме видите със сенки, прекалено силен контур, очни линии....т.н, но няколко продукта присъстват винаги в грим рутината ми, а те са:

1. ФДТ. 
Рядко излизам без да съм сложила фон дьо тен, но през последните месеци залагам предимно на по-леко покривни продукти и останах много приятно изненадана от новия ФДТ на Bell Hypoallergenic Aqua Jelly*. Използвам този фдт от 2 седмици и се превърна в предпочитан продукт, защото има леко до средно покритие, много приятна текстура, естествен матов финиш без брашнян ефект и най-важното въобще не го усещам на кожата ми. 


2. Коректор
Не мога да живея без коректора ми, защото имам голям проблем с тъмните кръгове под очите, особено когато не съм се наспала, което е почти всеки работен ден. Ползвала съм най-различни коректори, но любимия ми винаги си остава Maybelline The Eraser Eye. Изключително приятен и лек продукт със средно покритие. Придава свеж вид на околоочната зона и най-важното не се събира във фините линийки под очите ми. 


3. Хайлайт 
Колкото и да харесвам матовите продукти, обичам да озарявам скулите, защото по този начин освен, че придавам живот на лицето ми, придавам и по-свеж и сочен вид. През последните месеци почти всекидневно посягам към "Strobing"палитрата на Aura*.  Тя съдържа 3 озаряващи цвята. Единият е хайлайт, който използвам всекидневно на скулите и на "cupid's bow"( не знам как се превежда на български), след което добавям малко руж на бузките отново от същата палитра, единствено не използвам бронзиращия цвят, тъй като го намирам за прекалено блестящ за контуриране.

4. Спирала
Не мога да живея без спирала, миглите са ми изключително фини и русоляви и ако не сложа спирала, почти не се забелязват. В последно време използвам спиралата на Lancome Hypnose Volume-a-porter, но не съм очарована от нея. 


5. Черило
Това е продуктът с който често експериментирам в зависимост от настроението ми и на това в каква цветова гама съм се облякла. Понякога слагам ярко червено червило да разнообразя черната визия или тъмно лилаво/кафяво червило с което да пречупя светлите натурални тонове в облеклото ми, а понякога залагам на нюд червило на каквото заложих днес.


*PR SAMPLE!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!