Да се погрижим за кожата ни през зимата | Temptations By Nina
събота, 4 ноември 2017 г.

Да се погрижим за кожата ни през зимата

Трябва да се научим да обичаме кожата си и да се грижим за нея според моментните й нужди. А за да научим тези неща, трябва да започнем да се възприемаме с всичките ни недостатъци, да заобичаме стърчащата ни бебешка коса, фините линии които издават възрастта ни, червените петънца по бузите... 
Когато се усмихнем пред отражението ни в огледало без грим и харесаме това което виждаме, то тогава започваме да разбираме от какво има нужда нашата кожа.


Преди време си говорихме как се грижа за кожата ми през деня (клик), но някак темата за нощната грижа все ми убягваше, а тя е значително важна, ако искаме да имаме хубава кожа.
Тя се състой в няколко елементарни стъпки:

1. ПОЧИСТВАНЕ
Няма по-приятно усещане от това да свалите грима си. Винаги когато свалям грима си усещам, как свалям цялото натрупано напрежение през деня. Започвам с някакъв лек продукт, който ще свали голяма част от него и обикновено това е мицеларният разтвор на Bioderma Sensibio H2O, който премахва грима ми на 70-80%, като не изсушава кожата ми. Аз съм с нормална към комбинирана кожа, но не толерирам продуктите предназначени за премахването на себума (продуктите предназначени за комбинирана към мазна кожа), защото са прекалено агресивни към кожата. Останалата част от грима ми премахвам с почистващата пяна с екстракт от маслини и лавандула на Apivita. Изключително нежна е и с помощта на четката ми за лице от комплекта на Braun* (клик) премахвам последните остатъци от грима. Друг много любим продукт за почистване е кремът на  Elizabeth Arden от серията Ceramide (клик). Изключително нежен е към кожата и я прави много приятна на допир. 

2. ПОДХРАНВАНЕ
През последните години вместо тоник, предпочитам да използвам различни флорални води или термалната вода на Avene*, която е любимата ми вода сред термалните. С потупващи движения разнасям водата след което започвам да нанасям силно подхранващи продукти.

От три седмици използвам околоочния крем-гел на Elizabeth Arden от линията Flawless Future powered by Ceramide, който подхранва околоочния ми контур и прави  погледа ми по-отпочинал. 
Не веднъж съм Ви казвала, че през различните сезони сменям бялата ми грижа, като през по-студените месеци, предпочитам по-плътни и подхранващи текстури. В момента използвам 3 нощни крема, като всеки от тях нанасям според моментното състояние на кожата ми. Когато усещам кожата ми екстремно дехидратирана, стресирана, вяла, сива... посягам към крема на Elizabeth Arden от серията Eight Hour Cream Nightime Miracle. Както подсказва името му, това е едно малко чудо в шишенце, което преобразява кожата ми за само 8 часа. На сутринта няма и помен от дехидратираната ми и повяла кожа. Текстурата му е изключително гъста, но при допир до кожата се разтапя, като нанесен има много лек термо ефект, който трае няколко секунди.
Ако усещам кожата ми леко дехидратирана, уморена и повяла то залагам на крема Vichy от серията Liftactiv Supreme. Той е предназначен за по-зряла кожа, но винаги съм била на мнението, че не е важно какво пише на етикета, а е по-важно как усещате продукта на вашата кожа. И макар, че съм на 29 години, кожата ми обожава този крем. Текстурата му е кремообразна и попива за секунди. На сутринта усещам  кожата ми подхранена и отпочинала. 
Третия крем, който използвам е по-бюджетен, но това не го прави по-лош избор. В дните когато усещам кожата ми уморена, посърнала, сива... тогава посягам към нощния крем на Nivea* обогатен с витамин С от линията Q10 plus C*. Кремът има лека текстура и попива много бързо в кожата, като на сутринта я оставя свежа и еластична. 

Ако искате да видите нощната ми грижа стъпка по стъпка кликнете тук.

*PR SAMPLE

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!