Как се справям с меланхолията | Temptations By Nina
неделя, 26 ноември 2017 г.

Как се справям с меланхолията

Нямате желание за нищо, седите на дивана и се взирате в нищото.... Звучи Ви познато нали? На всички ни се е случвало да изпаднем в подобни емоционални дупки през живота ни. Проблемът е, че понякога ни отнема твърде дълго време да се мотивираме и да се завърнем в нормалния си ритъм....
В този пост искам да Ви разкажа за няколко трикчета, които ми помагат отново да се вдъхновя и да живея пълноценно...


Уют
Уютът е много важна част от живота ни, защото през по-голямата част от деня сме на работа, виждаме се с приятели, тренираме и едва няколко часа прекарваме будни у дома. Именно заради това се старая да направя дома ми по-уютен. Когато се прибера у дома обичам да си сипя чаша бейлис, да се наместя на дивана, да си запаля ароматна свещ, да се сгуша в мекото одеалце и да си пусна телевизора. Както сами виждате за да направите дума си уютен не е необходимо да го обзаведете по последен писък на модата, а до това да инвестираме в няколко дребни нещица, който няма да навредят на бюджета Ви. Лично аз обичам да залагам на топли ванилови ароматните свещи, ефектни лед светлинки и пухкаво одеялце, което мятам на дивана. 


Разходка
Облечете нещо удобно и излезте на чист въздух .  
Разходките винаги ми действат ободряващо и обичам да ги комбинирам с чаша топло лате.  В тези моменти отварям гардероба и избирам най-удобните ми дрехи, който комбинирам с кецове, тъмни очила и чанта която мога да прехвърля през рамо.  Разбира се, първо минавам през  Costa или Starbucks за да си взема голямо лате за изпът на което да се наслаждавам. Обикновено залагам на разходка в някой парк или не толкова натоварена част на града. Важното е по време на разходката да не мислите за нищо, а просто се наслаждавайте на момента. В далечината може би ще чуете как птичките пеят, детски смях или просто някое куче или коте което преминава покрай вас. В тези моменти вие успявате да отворите съзнанието си и започвате да забелязвате дребните неща около вас. 

Сладки приказки
Когато сме изгубили мотивация, често не ни се общува, но именно това е разковничето, което да ни помогне да прогоним лошите мисли. Обадете се на близък приятел с който не сте се чували отдавна и го поканете у дома на по чаша вино. Така хем ще сте у дома, ще се наслаждавате на домашния уют, но и ще размените сладки приказки с близък приятел.  Ще научите нови неща, ще се посмеете и ще забравите за лошите мисли. След този разговор отново ще се почуствате добре и ще сте изпълнени с нови идеи, които чакат да бъдат осъществени. 



Любимо местенце и напитка
Нищо не ми действа по зареждащо от чаша топло кафе изпито на любимо местенце. Обичам да сядам на фотьолчетата в Costa и да се наслаждавам на собствената си компания пийвайки любима ми напитка. Доста често там е и мястото в което ми идвам безброй идеи свързани с блога, затова винаги си нося химикал и тефтер за да мога да запиша всичко без да се притеснявам, че ще забравя нещо. 

Почувствайте се добре в собствената си кожа.
Когато не се чувствам добре в кожата ми, това повлиява и на настроението ми, не съм мотивирана, не се харесвам, не се чувствам комфортно, иска ми се да си сложа чувал на главата ... Това е признак, че трябва да направя нещо за себе си на момента. Едно от любимите ми неща, които ми помагат отново да се харесам е именно грижата за мен и кожата ми. Обичам да започна грижата ми като напълня ваната с вода и ароматни масла, запалвам няколко свещи, гася лампата и се потапям в приятно затоплената вода..затварям очи, спирам да мисля просто оставам съзнанието си отворено. 

Дрехи
Обувки: Adidas
Чанта:  Chloe Faye



Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!