Обещавам си... | Temptations By Nina
събота, 6 януари 2018 г.

Обещавам си...

Обичам свежото начало, обичам понеделниците, но и уикендите, обичам старта на новата година, защото именно сега мога да избера как искам да изживея 2018. След като на 31.12.2017г. си дадохме равносметка какво ни се е случило през изминалата година и какво искаме да променим (клик), сега е моментът да поставим новите си цели, които искаме да постигнем. 


Разковничето в успешното поставяне на целите ни е да обмислим дали не гоним някакви наложени идеали, които не отговарят на нашата същност. Всяка година всеки от нас си поставя да постигне определение неща, но няма как да не забележим, че болшинството си обещаваме от новата година да:
- ходим на фитнес
- да отслабнем и така до безкрай, но дали правилно сме си поставили целите. Първо в тръгването на фитнес няма нищо лошо или в отслабването, но дали крайната ни цел е само да отслабнем или просто гоним един стереотип.. Не мисля, че с плюс или минус 5кг. ще сме по-щастливи!
Но бидейки на темата с новогодишни цели искам да Ви разкажа какво искам да постигна през 2018 и накрая на годината ще направим равносметка дали съм се справила. 


1. ИСКАМ ДА ИМАМ ПОВЕЧЕ СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА МЕН И ПРИЯТЕЛИТЕ МИ 
2017 беше много тежка за мен от към свободно време.. изпитвах хронична липса на време за мен и за близките ми приятели. Стигнах до момента в който с месеци нямах време да се видя с тях и единствената ми комуникация беше онлайн комуникацията, която успешно замества истинската комуникация, но също така и супер много ни отдалечава от приятелите ни. През 2016 в седмицата поне един път ходех на кино, в месеца поне един път ходех на театър, в годината поне 2 пъти посещавах някоя танцова формация или балет, но през 2017 година отидох едва 4 пъти на кино и само на 2 театъра и то през месец декември. Да, Ви кажа липсват ми тези моменти и вече започнах да планувам бъдещите постановки на които искам да отида и дори вече съм купила билите за постановката Дон Жуан в Народния театър на 12.01 и упорито издирвам билети за постановката "Жена ми се казва Борис", което се оказва трудна задача, защото всички билети за наличните дати са разпродадени. 


2. ИСКАМ ДА СЕ ГРИЖА ЗА МЕН 
Не е лесно човек да заобича несъвършенствата си, но с всеки изминал ден забелязвам, че започвам да се харесвам, грижа се повече за себе си, опитвам се да се храня здравословно, пия повече течности, тренирам редовно, глезя се ... обичам се. Когато не харесвам нещо, сядам и започвам да анализирам, каква е причината да не харесвам нещо от себе си, дали са виновни стереотипите, тесногръдието ми или някой неволно ми е внушил нещо. 

3. ИСКАМ ДА ГРАДЯ СПОМЕНИ 
Трябва да живеем и грабим с пълни шепи от живота... Да животът ни понякога е устроен еднотипно: ставаме за работа, отиване на работа, отиваме на тренировка/кафе/ресторант/бар... но дали не пропиляваме годините си по този начин. Да, навярно ще помним новогодишния купон или последната луда запивка, но заслужава ли си да се помнят тези моменти, след като можем да пътуваме, да опознавам различни култури, места, нрави... да се загубим в един различен свят, където не познаваме никой, да усетим духа на града в които сме за първи път, да изпием кафето си на различно място .. това са спомените, които искам да градя. 

4. ИСКАМ ДА СЪМ БЛАГОДАРНА
Искам да се науча да бъда благодарна за това, което имам, защото често забравяме да сме благодарни на себе си и на другите. Да, благодарна съм, че съм тук и сега, че мога да правя това, което искам, че имам свободата да работя, това което искам, че имам страхотни колеги и  приятели и най- доброто коте, което от 5 часа спи непробудно на леглото, докато аз съм седнала зад бюрото и пиша. 


5. ИСКАМ ДА СЕ НАСПИВАМ
Едно на ръка, че не съм "morning person", но имам и сериозен проблем с хроничното недоспиване. За разлика от повечето хора, аз се нуждая от 9 часа сън за да се чувствам добре, което рядко ми се получава през работната седмица, когато спя между 06-08 часа. Винаги се чувствам замаяна, главата ме боли, не съм много продуктивна... за съжаление дори кафето не ми действа и просто някак си избутвам тези дни. 

6. ИСКАМ ДА СЕ НАУЧА ДА БЪДА ИМПУЛСИВНА
Никога не действам импулсивно ( разбира се когато не става дума за покупки) и имам лошия навик винаги да премислям нещата и да обмислям няколко варианта на ако го направя ще се случи това и това, ако не го направя ще се случи това и това и момента вече е пропилян

А какви са вашите новогодишни цели?


*снимките са стари1 коментар:

I Love Your Comments!