Щастливи краченца | Temptations By Nina
неделя, 20 август 2017 г.

Щастливи краченца

Краката ни са на показ през цялото лято. Ходим боси, по чехли/сандали, измъчваме ги с обувки на високи токове, а полагаме ли достатъчно грижи за тях?
Все по често забелязвам млади и хубави момичета с изключително неподдържани стъпала, започвайки от напукани пети стигайки до олющен лак... картинката е грозна.
На мнение съм, че не трябва да се сещаме за стъпалата си само когато имаме час при педикюрист, а да полагате всекидневни грижи. 
Ето и моите съвети за хубави стъпала в домашни условия:



ПОД ДУША 
Винаги когато се къпя, преди да изляза из под душа минавам буквално за няколко секунди петите ми със скраб за педикюр (клик)* и с пемза.  По този начин обирам всякакви нови загрубели участъци получили се от носенето на обувките през деня. 

ПРЕДИ ЛЯГАНЕ
Всеки ден поставяме крем на лицата си, а защо забравяме за стъпала. На нощното ми шкафче винаги имам крем за крака, който нанасям всяка вечер преди да си легна. Повечето кремове на пазара не оставят неприятен и лепкав филм върху кожата и попиват за секунди и няма опасност да нацапате чаршафите си. Едни от любимите ми кремове са ниско бюджетни и са на масовите марки на нашия пазар, като Avon и Footprim*.

ЕДИН ПЪТ СЕДМИЧНО
Обикновено в неделя, след като съм си взела душ, минавам за няколко минутки стъпалата си с електрическата ми пила на SCHOLL (клик)*, след което ги подсушавам добре и обилно намазвам с маската на SNB със зеолит. След, което овивам стъпалата в прозрачно фолио и обувам калцуни за 20-30 мин. След тази маска краченцата стават меки като бебешко дупе. 

ЕДИН ПЪТ МЕСЕЧНО
Нека не пренебрегваме и професионалния педикюр. Хубаво е един път месечно в моя случай е по-скоро един път на два месеца да посещаваме педикюриста си. Той освен, че ще обере всички загрубели участъци, ще Ви направи масаж и ще се погрижи за оформянето на нокътната плочка и кожичките. 

А вие как се грижите за стъпалата си?

*PR SAMPLE

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!