Office tips and rules (BG only)

Преди малко се прибрах от L'oreal Professionnel Интернационален Артистичен Форум 2014 и мога да кажа, че беше удивително. За съжаление батерията на фотоапарата ми беше изтощена, нo Адриана от My beauty Madness е направила чудесни снимки, които може да видите тук.
Утре е понеделник и си казах, че няма по подходящ момент от този да ви споделя офис трикчета и съвети. Голяма част от жените работят в офиси. В някои офиси политиката е по-строга, в други по-лежерна, но пак сме длъжни да следваме няколко основни правила.
И именно днес ще ви споделя как виждам съвременната офис служителка.


Коса:
- Ако сме нямали време да си измием косата или пък нямаме време да я приведем в подобаващ приличен вид е хубаво да ползваме сух шампоан ( ако е мръсна) след което да я дигнем на кок. По този начин никой няма да заподозре , че не сме си измили косата или не сме имали време да я изправим/накъдрим.
- Харесвам ярките червени коси, но според мен не са подходящи  в офис средата. Ако държите да сте с червена коса то тогава изберете по неутрален червен нюанс
- Не на контрастните кичури и да на Балеажа/Омбрето. През лятото е хубаво да освежим косата си като добавим кичури, но нека са преливащи, а не контрастни. 
- Не на свръх обема, все пак живеем в 21 век!

Нокти:
- Лакът ни се е обелил и нямаме време да се прелакираме. Тогава по-добре да отстраним изцяло лака - не отнема повече от 1-2 мин. По-добре без лак отколкото с обелен!
- Не, не , не и не на черния и неоновия лак! Тези нюанси не са подходящи при офис дрес кода По-добре да заложим на класически червен или винен нюанс. Все пак няма да се задоволяваме само с френски и нюд маникюр.
- Не на прекалено дългите нокти! 

Грим:
- Да забравим за опушения грим докато сме в офиса. По-добре да заложим на нюд грим или черна очна линия.
- Относно червилата, ако искаме ярко червило то по-добре да заложим на червено, като очите трябва да са изчистени или с очна линия.
- Не на прекалено силния контур и руж.

Парфюм:
- никога ама никога не се парфюмирайте на бюрото !
- избирайте по-лежерни и ненатрапчиви аромати, защото ако на вас ароматът ви допада, то на колежката/колегата на съседното бюро може да не и/му хареса.

А какви са вашите офис правила?


Нина Васиљевић

I’m Nina. I’m living in Sofia,Bulgaria. My blog is the place for inspiration about make up, polishes, fashion, lifestyle and other stuff that I’m interested in. Hope you enjoy it as much as I enjoy writing it!

2 коментара:

  1. Много са верни тези правила. Все пак отивам в офиса да работя, не да покажа как съм се накиприла. Но за мой късмет работя в офис тип склад, където мога да си сложа всякакъв лак.

    ОтговорИзтриване
  2. И аз подкрепям с две ръце изброените правила :)

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!