Office tips and rules (BG only) | Temptations By Nina
неделя, 27 април 2014 г.

Office tips and rules (BG only)

Преди малко се прибрах от L'oreal Professionnel Интернационален Артистичен Форум 2014 и мога да кажа, че беше удивително. За съжаление батерията на фотоапарата ми беше изтощена, нo Адриана от My beauty Madness е направила чудесни снимки, които може да видите тук.
Утре е понеделник и си казах, че няма по подходящ момент от този да ви споделя офис трикчета и съвети. Голяма част от жените работят в офиси. В някои офиси политиката е по-строга, в други по-лежерна, но пак сме длъжни да следваме няколко основни правила.
И именно днес ще ви споделя как виждам съвременната офис служителка.


Коса:
- Ако сме нямали време да си измием косата или пък нямаме време да я приведем в подобаващ приличен вид е хубаво да ползваме сух шампоан ( ако е мръсна) след което да я дигнем на кок. По този начин никой няма да заподозре , че не сме си измили косата или не сме имали време да я изправим/накъдрим.
- Харесвам ярките червени коси, но според мен не са подходящи  в офис средата. Ако държите да сте с червена коса то тогава изберете по неутрален червен нюанс
- Не на контрастните кичури и да на Балеажа/Омбрето. През лятото е хубаво да освежим косата си като добавим кичури, но нека са преливащи, а не контрастни. 
- Не на свръх обема, все пак живеем в 21 век!

Нокти:
- Лакът ни се е обелил и нямаме време да се прелакираме. Тогава по-добре да отстраним изцяло лака - не отнема повече от 1-2 мин. По-добре без лак отколкото с обелен!
- Не, не , не и не на черния и неоновия лак! Тези нюанси не са подходящи при офис дрес кода По-добре да заложим на класически червен или винен нюанс. Все пак няма да се задоволяваме само с френски и нюд маникюр.
- Не на прекалено дългите нокти! 

Грим:
- Да забравим за опушения грим докато сме в офиса. По-добре да заложим на нюд грим или черна очна линия.
- Относно червилата, ако искаме ярко червило то по-добре да заложим на червено, като очите трябва да са изчистени или с очна линия.
- Не на прекалено силния контур и руж.

Парфюм:
- никога ама никога не се парфюмирайте на бюрото !
- избирайте по-лежерни и ненатрапчиви аромати, защото ако на вас ароматът ви допада, то на колежката/колегата на съседното бюро може да не и/му хареса.

А какви са вашите офис правила?


2 коментара:

  1. Много са верни тези правила. Все пак отивам в офиса да работя, не да покажа как съм се накиприла. Но за мой късмет работя в офис тип склад, където мога да си сложа всякакъв лак.

    ОтговорИзтриване
  2. И аз подкрепям с две ръце изброените правила :)

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!