Новогодишни обещания и провали | Temptations By Nina
сряда, 1 януари 2020 г.

Новогодишни обещания и провали

Изпратихме старата година и посрещнахме новата 2020 година. Голяма част от нас още днес започваме да планираме и съставяме новогодишния си списък с обещания.. от тази година ще... отслабва с 10/15/20кг, ще пия по 3-4 литра вода на ден, ще запиша 3 образователни курса, ще науча чужд език, ще посещавам 5 пъти седмично залата... и т.н....
Не ме разбирайте грешно, новогодишните планове са нещо чудесно, но често си поставяме много и/или нереални цели.


В момента в който си поставим за цел да отслабен с 20кг, да запишем 3 курса и т.н.  в голям процент от случаите ние обричаме плановете си на провал, освен ако не сте от хората тип "freak control". 
Ето например, обещавам си да ходя 3 пъти седмично в залата и осъзнавам, че ще се проваля, защото някога ще ме задържат по-дълго в офиса, ще замина в командировка или ще настина.... Не трябваше да си обещавам, че ще ходя н пъти в седмицата в залата, а че тази година си обещавам да тренирам по-редовно. 
За тази година си задавам за цел да запиша 4 образователни курса. Чудесно! Браво! Но нека сме реалисти, работя на пълен работен ден, след работа тренирам, опитвам да поддържам ютуб канал и блог  как ще успея са съвместя точно 4 курса. Да ще запиша може би един или два курса, но ето пак съм се провалила с плана ми за годината, друг е въпроса, че може да не намеря 4 подходящи курса за мен.  Трябваше да си обещая, че през новата година искам да потърся и да запиша образователни курсове, които ще ми помогна да придобия нови умения. 
Следващата доста често срещана грешка, е че плановете са ни прекалено амбициозни, изброяваме прекалено много цели, без реално да се замислим, ще успея ли, ще намеря ли време, ще ми остане ли време за пълноценна почивка. За мен правилния подход е да си зададем малко, но реални цели, които да постигнем през 2020г. 
Друга често срещана грешка е, че всяка година си обещавате едно и също нещо, но всеки път се проваляме и вместо тази година отново да запишем тези цел. Спрете , помислете и анализирайте! Каква е причината да не успявам да осъществя ...... , къде се провалям, кога се проваля, ще успея ли да елиминирам пречката, която ме дели от успеха. Много е важно да сме реалисти и реално да преценим ситуацията. 
А сега сядам да планирам 2020 година и си обещавам всяка цел, която си поставя да е реална!
Успешна 2020 година и нека бъде изпълнена със здраве и щастие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!