Lumene козметика вдъхновена от незалязващото слънце на Арктика | Temptations By Nina
неделя, 3 юни 2018 г.

Lumene козметика вдъхновена от незалязващото слънце на Арктика

Кожата ни ежедневно е подложена на агресивното влияние на слънчевите лъчи, недостатъчното приемане на течности и ако Вие като мен обичате да пийвате алкохолни напитки и на допълнителна дехидратация. Затова и една от най-важните стъпки кожата ни да изглежда добре е пиенето на вода в по-големи количества, правилната грижа за кожата и чак след това пристъпваме към макиажа. За да изглежда добре грима ни е много важно да не пропускаме тези стъпки. 


Преди време имах удоволствието да тествам част от продуктите на Финладската марка LUMENE и да се запозная с нейната история, която вярвам, че ще Ви е интересна.

"На върха на света, в Арктика – царството на дивата природа и четирите първични стихии, се извличат едни от най-полезните съставки на планетата. Оттук започва историята на Lumene. След дългата и тъмна зима започва сезонът на незалязващото лятно слънце – „белите нощи“. През своята хилядолетна еволюция арктическите и скандинавските растения са погълнали и усвоили уникалната слънчева светлина и са натрупали полезни хранителни вещества и антиоксиданти.

Казват, че белият цвят в знамето на Финландия символизира снега и "белите нощи", а синият – езерата на нейна територия. И наистина – Финландия е прочута с повече от 100 000 езера. За едно от езерата обаче се знае, че е не само "омагьосващо" пленително, а и вдъхновява появата на луксозната финландска козметична марка "Lumene". Още с основаването на марката, всички разбират, че името й е вдъхновено от чистите води на езерото Lummenne.
Всички продукти са вдъхновени от естествената красота на финландския пейзаж , от чистотата и автентичността на скандинавския начин на живот.
"В суровия климат на арктическата природа само най-силните оцеляват. Заради дългите сурови зими и кратките лета растенията тук са по-силни, отколкото много други растителни видове по света„

Новото лого на Lumene е вдъхновено от традиционните жилища „*кота“ на местните в Северна Финландия. Буквата „М“ символизира архитектурата на древната „кота“. Кръгчето над буквата, отразява арктическото слънце, чиято енергия, в комбинация с арктическата вода, отключват потенциала на мощните хранителни вещества извлечени от арктическите растения и дървета. Новата идентичност и дизайн на опаковките са със символ "колело на светлината", вдъхновено от незалязващото слънце на Арктика. 
Всеки продукт Lumene е специално създаден, за да отрази мощната енергия на натуралните съставки, извлечени от изобилието на горите, и да подобри ползите от приятните и усъвършенствани формули на Lumene. 

Какво ни прави уникални? 
След дългата и тъмна зима започва сезонът на незалязващото лятно слънце – „белите нощи“. През своята хилядолетна еволюция арктическите и скандинавските растения са погълнали и усвоили уникалната слънчева светлина и са натрупали полезни хранителни вещества и антиоксиданти. 
Повече съставки от природата, по-добър начин на живот 
Все по-голямо желание на обществото да води здравословен начин на живот и да опазва околната среда, за да живее в свят с чиста природа; 
Желание да се използват продукти с натурални съставки; 
Зелена красота „ Свободна От“ използването на вредни вещества; 
Арктическата термална вода е оценена за най-чистата вода в света. pH й се доближава до естественото pH на кожата. "


През последните два месеца  използвам продуктите на Lumene Nordic Chic и съм влюбена в голяма част от тях. Още при първия ми допир със CC 6in1 Lumene Color Correcting Cream SPF 20 в цвят medium (клик) останах много приятно впечатлена ( тук може да видите продуктите в действие клик ), текстурата му е изключително лека и не се усеща върху кожата. Успява да матира кожата ми без да я направи "брашняна" ( ако е добре хидратирана и подхранена), прикрива червените ми участъци, които са концентрирани върху бузите и носа, изравнява тена, не изсушава кожата ми и не на последно място стои на мястото си през целия ден (10-12 часа). В състави си CC крема съдържа: масло от арктическа червена боровинка и дива малина, която има свойството да  забавя стареенето на кожата, като същевременно  стимулират синтеза на еластин и арктическа термална вода, която хидратира и повишава нивото на влага в кожата. 

Другото бижу от серията е Lumene Nordic Chic CC Color Correcting Powder в цвят 3 (клик), която нося навсякъде с мен. Пудрата е двуцветна с прасковена и зелена част, като идеята на тези два цвята е да изравнят напълно тена. Прасковения цвят изравнява тена на лицето, а зеленият неутрализира червените зони. Обожава тази пудра първо защото не придава брашнян ефект, изравнява тена, матира кожата и най-важното не се напластява, ако в продължение на деня я подновявате, обикновено я подновявам в Т-зоната, която ми се омазнява през по-горещите дни. 

Молив за вътрешен контур на очи Lumene Blueberry Eye Make up Pensil в цвят 09, е с перфектният нюд цвят, които озарява погледа нанесен във водната линия на окото. Моливът не е прекалено мазен/мек, но не е и прекалено твърд. Аз лично предпочитам една идея по-меки моливи, но това е лично предпочитание. Цветът е наситен и се нанася само с едно движение без да е необходимо да повтаряте. 

Гланц за устни Arctic Glow Lip Gloss в цвят Shimmer Saihke 01 (клик) е с много приятна и нелепкава тексура и лек плодов аромат. За този гланц важи сентенцията " My lips but better". Цветът е много нежен и придава изключително сочен вид на устните, не ги изсушава и не образува бяла черта във вътрешната част на устните. Във формулата на гланца са включени няколко масла, а именно: масло от семената на малина, маслото от слънчоглед, богато на антиоксиданти, което има свойството да овлажнява и успокоява устните и екстракт от розмарин, който тонизира.








*Постът е създаден с подкрепата на Lumene Bulgaria, но това по никакъв начин не влияе на моето обективно мнение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!