Как да запазим кожата си през летните месеци | Temptations By Nina
неделя, 17 юни 2018 г.

Как да запазим кожата си през летните месеци

Нямах търпение слънчевите лъчи да се появят, да погалят лицето ми и да ме заредят с витамин Д. Въпреки, че те зареждат батериите на щастието, те лесно допринасят за увреждането на кожата ни и не трябва да забравяме слънце защитните продукти
Колкото и да харесвам лятото, винаги се старая да защита кожата ми максимално от вредните UVA и UVB лъчи, които всъщност са виновниците за преждевременното остаряване на кожата. Като казвам лятото, това не означава, че и през останалите сезони не трябва да се пазим! Ето и моите съвети как да запазим кожата си здрава през лятото.


ХИДРАТАЦИЯ
Никога ама никога не забравяйте да пиете достатъчно количество вода. Водата прочиства организма, водата хидратира, в тялото ни има 70-75% вода, водата прави кожата плътна и озарена, водата ни поддържа в добра форма, тя е горивото, което ни задвижва. 
п.с на всяка чаша вино изпивайте поне две чаши вода.

ПОДХРАНВАНЕ
През всеки сезон кожата ни се нуждае от подхранване, като през различните сезони, трябва и да сменяме продуктите, които ползваме. Лично аз предпочитам през лятото да нанасям по -леки текстури с флуидно-гелообразни формули, които не утежняват кожата ми. 


СЛЪНЦЕЗАЩИТА
Много е важно да не пропускаме тази стъпки в ежедневния ни ритуал. Винаги нанасям слънце защитен продукт на лицето ми преди да се гримиран, а в последно време използвам тонирания минерален флуид на AVENE* със SPF50. Той е без осезаем аромат, водоустойчив и с лека формула. Цветът му добре пасва на моята кожа, която вече е с много лек загар и най-важното за мен не усещам, че имам нанесен продукт на лицето си. Завършекът му не е напълно матов и няма свойството да поддържа матова кожата, но и не я омазнява. 

СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ СПРЕЙОВЕ
Още през миналата година на пазара излязоха така наречени слънцезащитни "мист" спрейове, които се нанасят върху грима в продължение на деня, така кожата Ви винаги ще бъде защитена, дори в движение. Те не развалят грима и не оцветяват кожата Ви, а просто добавят прозрачен воал, които Ви предпазва. Тази година още няколко фирми пуснаха подобни спрейове. 


ТЕРМАЛНА ВОДА
Това е продуктът, който винаги може да намерите на: тоалетката ми, в дамската ми чанта и в сака ми за тренировка. Върла фенка съм на термалната вода на AVENE, която периодично подновявам. През лятото освен в чантата Ви , може да сложите една бутилчица в хладилника и като се приберете уморени от горещия и напрегнат ден, просто освежете лицето си със студения воал термална вода и веднага ще се почуствате по-добре.


*PR SAMPLE!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!