Marta Minerals | Temptations By Nina
събота, 19 декември 2015 г.

Marta Minerals

Все по-често в интернет и не само се споменава думата минерален грим. Много от вас вече са успяли да се запознаят с предимствата и недостатъците на този грим, но други тепърва преотриват света на минералната козметика. Казано с две думи мениралният грим е направен от стрити минерали и не съдържа в себе си химикали. На българския пазар, минералния грим започна да набира сила едва преди около 2-3 години, но към днешна дата има изключително  малко марки, които го предлагат. 


Преди две седмици с мен се свързаха от Marta Minerals ( клик )  и ми предложиха да си избера няколко продукта, които да тествам. Марката стъпи на нашия пазар едва преди няколко седмици и бях поласката, че ще съм една от първите, които ще тестват продуктите им. Разбира се веднага се хванах да разглеждам сенките им. Хареса ми това, че всеки продукт се предлага в няколко размера, а също така се предлагат и тестери. Единствената ми забележка към сайта е, че при директното отваряне се зарежда руски език вместо  български, но като цяло е много лесен за навигация. 


От сенките им избрах Brown Pearl, Iridescent Green, Earthtones Taupe, Emerald Diamonds и White Matte. Сенките са с изключително качество, много финно смляни с невероятен перлен на места дори бляскав ефект и наситен цвят. Нанесени над база за сенки издръжливостта им е завидна. Една от любимите ми сенки и много подходяща за настъпващите празници е Emerald Diamonds. Цветът й е тъмно зелен и в себе си съдържа безброй светлоотразяващи частички, които се заиграват при всяко примигване. Други две любими сенки са ми  Earthtones Taupe и Brown Pearl. Разкошни цветове и завидна наситеност.


Освен сенките реших да си взема и няколко продукта за лице. Спрях се на минерален ФДТ, руж в цвят Mojave, хайлайт Moonlight Star и прахообразен коректор в зелено, който ми се стори много интересен продукт, защото е под формата на прах. 
Макар, че ФДТ се води в цвят Medium, твърдя, че се слива перфектно с тена ми, който е леко жълтеникав. Приляга на кожата без да придава пудрен ефект. Като покривност бих го определила като лека към средна в зависимост колко напластите, но в никакъв случай няма да скрие следи от акне! Ружът oh my god! е с перфектния розово-оранжев отенък. Придава свежест на тена ми и седи изключително нежно. 


Всички вие знаете колко много обичам хайлайтовете и ми беше изключително интересно да видя на живо Moonlight Star. Moonlight Star е изключително интересен хайлайт с перлено светло розово-бял нюанс. Нанесен на скулите улавя много дискретно светлината и е перфектен за тези от вас, които не харесват прекалено бляскавите хайлайтове. 
Чували ли сте за прахообразен коректор, защото аз не бях чувала и виждала преди да се сблъскам с Marta Minerals. Беше ми много интересно да видя и да пробвам зеления прахообразен коректор, който трябва да прикрие червенината на лицето ми. Поставя се под минералната пудра. Да си призная тествах продукта само два пъти и наистина забелязвам лек ефект в зоната около бузите ми, но искам да го тествам още малко преди да ви кажа окончателно дали ми харесва. 


Разглеждайки сайта ми направиха впечатление пудрите, които се  ползват като нощна грижа. Интересна ми е пудрата от млади филизи на бамбук ( клик ) и пудрата Enhance  ( клик ). Мисля след празниците да си поръчам двете пудри заедно с още някоя сенка. 



Продуктите са ми предоставени от PR!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!