Apple Pie | Temptations By Nina
неделя, 18 октомври 2015 г.

Apple Pie

През целия ден в петък ме беше озарила идеята, че искам да направя нещо сладко. Прехвърлях безброй кулинарни сайтове в търсене на идеалната рецепта и накая се сетих - Искам да пробвам да направя ябълков пай! И стана чудо не само, че го направих, но и се получи превъзходен.


Продуктите за направата му са следните:
- за основата: 
160 гр брашно
2 яйца
100 гр масло
120 пудра захар
бакпулвер
течна ванилия


- за плънката:
5 червени ябълки ( зависи от големината)
20-30 гр масло
канела


- за трохите 
120 гр масло
140 гр брашно
160 гр пудра захар
бакпулвер
бадем


Първо започвам с плънкта, защото тя е по-бавна, а и трябва да изстине. Обелвам ябълките и ги нарязвам на кубчета, след което ги поставям в малка тенджера с маслото и канелата на огъня, като бъркам постоянно, докато ябълките се карамелизират. Когато се карамелизират ги свалям от огъня и ги оставям да изстинат.


През това време започвам с основата. За нея ще ми е необходим блендър/миксер. Започвам да поставям в блендъра маслото и пудрата захар, след като ги разбия дабавям и яйцата след което изсипвам сместа в купа и започвам да добавям останалите съставки ( брашно, ванилия и бакпулвер) След като сместа е готова с нея намазвам тавичката и я поставям за 15 мин във фризера. 


Докато изчаквам основата да се втвърди започвам с най-труната част, която се оказа изключително лесна. Отново добавям в блендъра маслото и пудрата захара. След като сместа е готова присипвам в друг съд и започвам да добавям брашното и бакпулвера. Идеята е да се получат трохи, които да сложа над ябълките. 
Последната стъпка е да извадя от камерата тавата да разпределя ябълките върху основата, да разпределя трохите и отгоре да разхвърлям бадемите. 
След което поставям в предварително загрята фурна на 160С за около 30 - 40 мин. 
Бон апети!


2 коментара:

I Love Your Comments!