Ех, този целулит! | Temptations By Nina
понеделник, 16 юли 2018 г.

Ех, този целулит!

С покачването на температурите, започваме да сваляме част от дрехите си и забелязваме недостатъците на тялото ни. Обвиняваме се, че не е трябвало да ядем тази пица преди няколко дни, че сме с по-заоблени форми, които не харесваме, кожата ни е суха.... Първата крачка, която трябва да направим е да се погледнем в огледалото и да започнем да забелязваме хубавите неща у нас. Трябва да се научим да харесваме отражението си макар с няколко недостатъка и най-важното е, че красотата няма размер. Но нека бъдем и реалисти независимо от размера ни е хубаво да се постараем да елиминираме целулита и да стегнем кожата си.
Тази задача не е от най-лесните, но напълно постижима за всички ни, просто трябва да се постараем и да имаме търпение, защото нищо не става като с магическа пръчка.
Днес искам да Ви разкажа, как се грижа за тялото си в няколко съвсем елементарни стъпки:


1. ТРЕНИРОВКИ
Ако и Вие не сте облагодетелствани със стегната кожа на тялото и искате да промените това е напълно възможно, просто Ви трябва малко хъс, време и много търпение. Предполагам вече се досетихте за какво ще си говорим в тази графа. За да стегнем контурите на тялото си трябва да заложим на силовите тренировки, колкото и досадни да са те за нас. Този тип тренировки стягат мускулатурата и и оформят контурите на тялото ни. За съжаление, както всяко нещо и тук трябва да се снабдим с много търпение и упорство, защото освен, че тренировките във фитнеса са досадни ( поне за мен), резултатите не се появяват след седмица-две.




2. МАЗИЛА
Много е важно да спомена, че вълшебни мазила за отслабване /отстраняване на целулит няма, просто има безброй маркетингови трикове, които лесно могат да ни заблудят. Няма как да се намажем с нещо и без да променяме стила си на живот да очакваме резултати. Мазилата могат да бъдат големи помощници с борбата ни с несъвършенствата, ако ги добавяме като последна стъпка от програмата ни за по стегнато и гладко тяло. През последните месеци използвам ELANCYL SLIM DESIGN* двуфазно олио с тройно действие, а именно: отслабващо, изглаждащо и против стрии. Двуфазното олио е с два компонента,  като единият е воден, който е обогатен с екстракт от кофеин и бръшлян и маслен, който е обогатен с масло от камелия. Олиото е изключително приятно за нанасяне посредством впръскване директно на кожата, като след като го нанеса обичам да си правя 1-2 минутен масаж с антицелулитен масажор (клик).  Използвам олиото в зоната на бедрата и ръцете, тъй като там имам по-голяма концентрация на  целулитни натрупвания. 
Въпреки, че когато чуем, че даден продукт е на базата на олио, винаги се замисляме дали няма опасност да омазним дрехите си, но спокойно олиото попива в рамките на 1-2 минутки, като след себе си оставя много приятен и свеж аромат. В комбинация със силовите ми тренировки и хранителния ми режим определено забелязвам заглаждане на кожата, но не съм забелязала да повлиява  на вече появилите се стрии.

3. ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ
Не е тайна, че захарта и мазнините се трупат най-лесно на най-неподходящите места по тялото ни. И ако искаме да променим формите си е хубаво да ограничим максимално приема на изкуствените захарни изделия и мега мазните храни. Именно тези така вкусни и вредни храни  хранят мастните ни депа", който се намират под кожата и по-този начин се появяват "трапчинките по тялото ни"

4. ВОДА
Водата е жизненоважна за нашия организъм, тук не говорим само за целулита, тлъстинките  и т.н. Водата е необходима за да работи тялото ни, да съживи кожата ни, да хидратира организма ни, да се бори с излишните килограма, да се бори с целулита, да се бори с главоболието ... 


*PR SAMPLE

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!