Detox Plan | Temptations By Nina
понеделник, 24 март 2014 г.

Detox Plan

Hi girls ( for English scroll down) 

Днес ще си говорим на една малко по-различна тематика.

Не знам за вас, но аз от около 3 седмици се чуствам отпаднала, уморена.....  както би казала колежката ми Бети: " без капка живец".
Допълнително състоянието на кожата ми не е никак цветущо и определено усещам как организма ми се е "задръстил" от вредните храни - токсини. Затова и реших от днес да предприема мерки и да направя лек детокс
Детоксикацията премахва токсичните вещества и пречиства  черния дроб, бъбреците и дебелото черво.
Най-честите признаци за пробем с токсините са: умората, трудната концентрация, главоболие, подуване, липса на енергия, кожни проблеми... и т.н
Тъй като при мен бяха повече от няколко симптома на лице реших, че трябва да се взема в ръце и да преборя мързела.  Детоксикацията е лесно изпълнима и в домашни условия ( стига да нямате диабет...)
Детоксикацията се е практикувала от векове от много култури по света, разбира се, начело са Азиатците. Както знаем именно те са виновниците за популизирането на зеленият и белият чай. Детоксикацията е препоръчително да се практикува един път годишно, но ако вземем в предвид нездравословният начин на живот, който водим, зеленчуците натъпани с нитрати и хилядите Е-та в полуфабрикатите, можем да поспорим колко често трябва да се прави.
Най- разпространения метод за детоксикация е плодово-зеленчуковият. И именно на него съм се спряла и бих се радвала, ако и някои друг се включи с мен.  
Идеята ми е да направя 3-5 дневен детокс с пиене на свежи зеленчуково-плодови сокове и вода. В този момент се радвам, че около офиса ми имам избор от над 8 павилиончета за фрешове. Фрешовете, които ще консумирам в различните дни са комбинациите от : зелена ябълка, морков и магданоз ( днес съм на този фреш) морков и киви, морков и ябълка, портокал и морков, манго и морков. Казано с две думи позволени са всички видове фрешове, но гледайте в тях  да присъства и някакъв зеленчук. 

Какво ви е мнението за детоксикацията?

The idea of the 3-5 day detox plan is to help you make a jump start into a healthier lifestyle.
A detox juice diet is one way to clean your system of the build-up of poisons we ingest every day. Cleansing your body of the toxins is simply a matter of changing your diet. Thousands of years ago, man ate only fresh fruit and greens with perhaps a few grubs or insects in times of shortage. His diet was simple. He didn't eat baked breads or processed foods. Today, you'll find little on the grocery shelf that isn't packed with preservatives and chemicals both difficult to pronounce and equally difficult for your body to eliminate. A detox juice diet is one way to help clean those toxins out of your system and help it function the way it was intended. Fruits and vegetables contain small medicine factories to help clean the body of toxins, call them scrubbing bubbles of the health world. These are the antioxidants, vitamins, minerals, enzymes, phytonutrients and fiber. All six of these elements help to make your body stronger and are contained in a detox juice diet. Everyone has heard of the necessity of daily vitamins. A detox juice diet contains more than you'll ever find in any processed food. The juice contains the vitamins in their natural form, not a manmade pill that often passes through your system without breaking down and releasing the vitamins for use. 
My 3-5 day plan contain:
Day 1: fresh juice from carrot, apple and parsley
Day 2: fresh juice from carrot and kiwi
Day 3: fresh juice from carrot and apple
Day 4: fresh juice from carrot and orange
Day 5: fresh juice form mango and carrot

5 коментара:

  1. И аз се чувствам уморена и отпаднала напоследък, но го отдавам на това че съм болна и на т.нар. пролетна умора, свързана с недостатъчното витамини. Затова си пийвам всеки ден фрешчета :) Иначе за детокс не знам какъв е точно плана. Глад и сокове ли само? И 3-5 дни достатъчни ли са?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е един от най-леките варианти заедно с плодовете, който по правило трае от 5-10 дена, другият вариант, който е и най-добрият е само на вода и се провежда в рамките на 10 дена. Дали е достатъчен, не бих казала, защото и храната,която ядем е пълна със съставки, който дори не мога да прочета, а зеленчуците и плодовете са безмилостно торени и пръскани с всякакви химикали за да растат по-бързо. Но пък и аз не съм човек на крайностите и ще се задоволя само с ограничаването на някои продукти и пийването на повече зелени и бели чайчета.
      Това ми е вторият детокс, който правя, предният беше издържан изцяло на плодове и траеше 8 дена. След него определено се чуствах много добре и някак си освежена, но е много важно захранването след по-продължителна детоксикация, за да не се натрови организма и храните трябва да се добавят по етапно, като месето се добавя накрая, като един трудно смилаем продукт.

      Изтриване
  2. По колко фреша пиеш на ден? И може ли да направиш още една статия за захранването и още подобни неща. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Елена,

      извинявам се за късния отговор, но съм пропуснала коментара ти :(
      На ден пиех по около 2-3 литра фреш. Захранването по правило е 2х дните на детокса.
      Захранването представлява плавното добавяне на различните храни, като месото се оставя за последните два дни. Започва се със салати и плодове и постепено се добавят млечни продукти и ядки.

      Изтриване
  3. Да, знам, че захранването е изключително важно и трябва много да се внимава. Винаги ме е съблазнявал един такъв 10-дневен (примерно) детокс план, но не вярвам, че ще издържа без храна. Зле ми понасят гладните диети :)

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!