The Start Of My Make-Up Obsession ( Bg only) | Temptations By Nina
петък, 14 юни 2013 г.

The Start Of My Make-Up Obsession ( Bg only)

Още в невръстна детска възраст, обичах да се ровичкам в козметичния несесер на майка ми, която много ми се караше и се опитваше всеячески да го крие от мен.
Но аз съм била един малък Шерлок Холмс и мисията с криенето беше невъзможна.
В  4 клас се запознах с приятелката на братовчед ми ( тя е с 10 години по-голяма от мен), която ме запали по лаковете. Тя винаги беше с прекрасен дълъг маникюр и тъмно лилав лак.
Е, тя ми подари първия лак за нокти- разбира се в лилаво!


Както се предполага не успях да се стърпя и почти веднагически го сложих , нищо , че на другия ден бях на училище. Нали се досещате каква бе реакцията на учителката ми, която в последстви се беше обадила на майка ми - Ех, тази г-жа Попова, много ми се караше за дългите нокти и лаковете.
След около 1 година пък нашумяха кичурите и аз като истинска "модна икона" исках да съм в крак с модата, но майка ми не беше на същото мнение.
Но нали съм си "босански инат" ( до ден днешен ми казва така) :D.
А и в дебненето съм добра и издебнах майка ми да не в къщи, извиках една приятелка и седнахме да четем упътването на къната, която бях купила по-рано. Варих я според упътването и си направих по 2 кичура от двете страни - Майка ми щеше да ме "убие" като ме видя. 
Но какво да се прави- търпеше ме и все още ме търпи :D
След още 1 година заминахме за Босна и Херцеговина и там като по поръчка си намерих дружка ( отидохме един ден преди започването на учебната година и на откриването не знаех нито една дума на сръпски - беше ужаааааааасно ;(  казвам сръПски защото е сръПски (с П ), а в Сървия се води сърбиянски ), която споделяше мойте интереси, нищо, че в началото не се разбирахме ( не знаех езика). И така леко по-леко започнахме да се събираме да се лакираме и гримираме, което доведе до куп нови покупки. Естествено тогава съм нямала собствени парички и събирах от джобните си. 
През първата година в гимназията ме усени идеята да се изруся, успях някак си да убедя майка ми - костваше ми много тръшкания, но не се отказах- йеееййй.
Бях много щастлива. 
Дойде моментът в който решихме да се завърнем в България ( животът там не беше за мен) , но за съжаление преди да заминем за Босна и Херцеговина, майка ми беше направили глупоста да продаде апартамента ( така ми липсва, а и беше в центъра ) и тъй като нямахме собствен апартамент останахме при едни познати докато си намерим нещо под-наем, но това не ме спря  да си домъкна цялата козметична артилерия от Босна и Херцеговина.
Е не беше кой знае колко голяма колекция , само около 40 лака и малко гримчета. 
За 3 години се наложи 3 пъти да се местим, което означаваше , че 3 пъти пререждах колекцията си. 
И дойде моментът в който престанахме да се местим - йееееййй! 
След като се установихме започнах да влизам по разни козметични форуми и колекцията ми започна да се увеличава главозамайващо. Ех, тази бг мамма - Разоряваш ме!
Всичко вървеше по план, докато един ден една приятелка(блогърка) от Словения не ми пусна мухата да си направя блог.
Започнах блога си със стотина лака, 5 червила, 3 глоса, 1 спирала, няколко молива, сенки и нула подчертавам нула ружа.

В момента не само, че имам над 260 лака, ами започнах да купувам продукти, които не бях помислила, че ще притежавам ( като ружове, бронзъри, хайлайтове...) 
И най-голямата трагедия е, че нямам къде да складирам всекидневно нарастващата ми колекция, която не е само декоративна, а е и бяла. 
Малка част от нея

В къщи е един малък козметичен рай за козметичен манияк като мен, добре, че живея сама :D 
С този малък разказ  исках да ви запозная с моята козметична лудост и как тя започна с едно подарено лакче и завършва с над 260 лака и куп други козметични продукти.

А каква е вашата козметична история и как тя стартира?

15 коментара:

  1. В първият момент като разгледах снимките ти и си помислих колко много неща имаш. Но след кратък поглед в моята колекция осъзнах, че и аз имам толкова :)) Спокойно, не си сама в тази мания. Сигурна съм, че има и други като нас. Искам да те питам обаче две неща - откъде си купи whipped cream-a на ревлон и пластмасовите чекмеджета?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Крис,
      Ревлончето ми е от Америка, за съжаление се оказва, че няма да бъдат внасяне у нас :(
      , а чекмеджетата ги взех от едно клек шопче на ул. Раковси до ул. Хан Аспарух, но подобни има също и в Джъмбо.

      Изтриване
  2. Gde je sličica lakova iz ove godine? Želim da vidim tih 260 lakova :D

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам да чета такива истории, а колекцията ти е ммм - рай! При мен пък е точно обратното - всичко е супер обрано, постояно правя разни чистки, подарявам и т.н. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Одобрявам колекцията ти, дори мисля, че е малка:)
    Честно казано не разбирам за каква обсесия става въпрос.
    Обичаш ли козметиката?-обичаш я. Доставя ли ти удоволствие - доставя ти. Имаш ли си бюти блог -имаш си.
    Е, тогава съвсем логично и абсолютно правилно е да имаш малко повече лакове, ружове и т.н.
    Така мисля:))Честно казано, но бюти блогър с двайсет лакчета и трийсет сенки на кръст за мен не е бюти блогър.
    Нещата трябва да се правят както трябва - и това е единственият им начин според мен.
    Чат -пат попадам на разни призиви в бюти-блог пространството - ама хайде да не прекаляваме с козметиката:)))Това от бюти блогър ми звучи все едно художник да каже - не бива да прекалявам с боите и четките, много ми са или музикант да каже не бива да си купувам повече китари, защото трябва да си купя хляб.
    Казвам художник и музикант - не уточнявам професионалист или любител.
    Защото няма никакво значение дали си професионалист, или любител ако това, което правиш , го правиш с хъс, страст и отдаване и го правиш наистина добре.
    Това е моето мнение за мейкъп колекциите - имайте и нека да са огромни, защото когато човек прави нещо трябва да го прави на макс или да не го прави. Това е здравият разум. Всичко друго е болест:))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да не е от най-големите колекции (на снимките не е цялата ми колекция ;) )
      А относно покупките продължавам и хич не мисля да се спирам :P
      От вчера заглеждам сучовете на Illamasqua и се чудя какво да си взема ( нещата са им много добри).

      Изтриване
    2. Колекцията ти е прекрасна и разкошна.Точно такава трябва на всеки уважаващ себе си бюти блогер.
      За мен пък по-малко не бива:)))Разбира се, че си взимай, щом ги заглеждаш, това е ясен признак, че трябва.

      Изтриване
  5. До Светлана без намерение да се заяждам:
    Призив да се купуват милиони бронзъри, на които със 100%-ва сигурност ще им изтече срока на годност преди да са преполовени, е всичко друго, но не и признак на здрав разум.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))Цветан Недялков е добър китарист, той има 56 китари. И продължава да си купува още.
      Във всеки един момент от живота си той може да свири само на една китара. Така на някои ще свири часове, а на други само няколко минути, а някои може и да не докосне.
      Как мислиш - че той няма разум ли???:))))
      Не, той просто обича музиката и китарите.Със страст.

      Изтриване
  6. Strahotna kolekciq strashno mnogo mi haresva!Ne mislq che e mnogo za blogger osven moje bi kolichestvoto na lakovete :)
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  7. Да, смятам, че да не докоснеш нещо, което си купил, е проява на липса на здрав разум :)

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте на всички бюти блогерки! Просто става смешно. Всеки който мама и тати му пускам по повечко парички и пише тук. ДЗа мен да имаш толкова лака, вместо толкова тоалети и то завършени както аз казвам е тъпотия. Избиване на де гранде комплекси кой съм аз! Или коя съм! И какво като ни давате съвети как и с кой лак да се лакираме-смешно е. Един ден ще ви се родят деца и тези лакове ще се чудите как да ги продадете! Тъпачки!

    Винаги съм мислела че манията си има граница. И аз правя маникюр на пирятели, близки с шаблони и имам над 5 кутии лакове, но да се правиш пред всички и да пускаш снимки койлко лакове имаш...тъпо е. Един ден всички ще се всъхнат.
    А какво ви блазни да правите блог? Плащат ли ви? Или мислите че с 100 съвета ще сте известни?
    Хахахахаа.
    И теи които са накупили над 200- 300 лака само защото са решили да пишат в блог и да дават съвети, са толкова зле! Не разбирате че така си губите и времето и парите! Вместо да спестявате за бъдещето, за децата, за нова кола-...за нещо реално което ще се отплати. Прости гъски! И не завиждам...защото и мен ме оценяват, искат да правя клипове кое как се прави, изкарала съм курсове и скоро ще работя, защото не шарването на снимки кое как се прави ме прави щастлива, а това че виждам щастлива клиентка! А вие си тъпейте. И мъжете---много мразят жени с купища козметика!:)

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!