Bio:Vegane Skinfood | Temptations By Nina
събота, 29 юни 2019 г.

Bio:Vegane Skinfood

Седя си под климатика и си мисля, колко много съм се променила през последните години, докато Шани упорито се обвива около мен, явно се притеснява да не ми стане студено... 
Преди години обожавах да нося силен грим и дори летните жеги не ме спираха да нанасям любимия си фон дьо тен, но ето, че дойде моментът в който рядко нанасям цялостен грим. Разбира се, че все още се гримирам, но вече избирам по-леки текстури, а през летните жеги, почти винаги пропускам фон дьо тена, защото искам кожата ми да диша.Често да не кажа, че почти винаги пропускам сенките за очи, а ако сложа то това са винаги в телесно-бронзовите нюанси, дори забелязвам, че в последно време доста рядко слагам по-ярко червило ( това вече трябва да променя). 
Всички ние се променяме с годините, с опита си, с ежедневието което ни е налегнало и не на последно място понякога се повлияваме от хората около нас или тренутните ( ох, дано тази дума е на български) тенденции. 


Винаги съм обръщала сериозно внимание на почистването на лицето ми и бялата козметика, но сега тези неща са още по-важни  за мен, защото искам кожата ми да изглежда добре и без грим. Често при запитвания от фирми дали бих искала да пробвам определен продукт, започнах да отказвам ( ако сметна, че няма да ги използвам) или когато идват пратки, често ги подарявам на приятелки, защото преценявам, че тези продукти не са подходящи за кожата ми. Но, ето, че има и пратки които успяват да събудят интерес в мен, а днес ще Ви разкажа точно за едни продукти, които получих преди няколко месеца и използвам всекидневно. 
Марката Bio:Vegane Skinfood* е разработена едва преди 3 години ( 2016г) в Германия. Тя предлага 4 серии с така наречените супер храни: със зелен чай ( за чувствителна кожа), с годжи ( за взискателна кожа), с асаи ( за нормална до суха кожа) и с боровинка ( за комбинирана кожа).


Както самото име на марката подсказва продуктите са разработени да подхранят кожата Ви, като основните съставки на серията са добре познатите ни антиоксидантни храни, който е много важно и да похапване всекидневно в умерени количества. 
Както знаете кожата ми е чувствителна с леки зачервявания, като в зоната на бузите, кожата ми е нормална ( през зимата дори суха), а в т-зоната е мазна и поради тази причина през летните месеци предпочитам да залагам основно на добрата хидратация. Именно това беше причината да реша да дам шанс на продуктите на Bio:Vegane Skinfood обогатени с био зелен чай, екстракт от корен на био женско биле, екстракт от листа на био гинко и масло от маслина.  Серията е предназначена за чувствителни кожи, които се нуждаят от допълнителна хидратация, намалява раздразненията и зачервяванията. Разбира се, от марката са изброили и други бенефити, като изравняване на тена и изглаждане на кожата. 


Серията със зелен чай се състои от: крем, пяна за почистване, лист маска и околоочен крем. 
Един от фаворитите ми на серията е измиваща пяна, която използвам само сутрин. Пяната е изключително нежна и почиства кожата ми без да усещам сухота или опънатост. Ароматът е лек и ненатрапчив. Обожавам деликатността на тази пяна, но за мен тя е подходяща само за сутрешно измиване, но не и за премахване на грим, освен ако не я използвате в комбинация с други по-силни продукти. 
Кремът е със средно лека текстура, попива в рамките на 1-2 минути в кожата, като оставя лек аромат, които изчезва след няколко минути. Текстурата е изключително приятна и обгръща кожата Ви с фин воал. Добре хидратира и успокоява кожата ми, без да усещам тежест.
Маската за лице под формата на лист пасва сравнително добре на лицето ми, единствено в зоната на устните цепнатината ми беше доста малка и се наложи да я уголемя, за да се чувствам комфортно. Маската не е лигава, както голям процент от този тип маски и не се свлича от лицето. След нея кожата ми се чувства добре.
Ако трябва да Ви препоръчам само един продукт от тази серия ( не съм пробвала околоочния им крем),  то това несъмнено ще е измиващата пяна, продуктът е чудесен и заслужа място на рафтчето в банята Ви! 

Да не забравяме здравата кожа е резултат от доброто почистване, подхранване и хидратиране на кожата както отвън, така и отвътре!


*PR SAMPLE!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!