Syoss Dry shampoo | Temptations By Nina
неделя, 5 август 2012 г.

Syoss Dry shampoo

Hi girls :)

How are you ?
Did you know that you probably shouldn't be shampooing your hair everyday?
Yes. It's true!
You shouldn't wash your hair too often because it can damage it.
And here to help us comes dry shampoo and today i will write about my dry shampoo from Syoss.

Packaging:
- Syoss dry shampoo comes in black vial and of course the name of the product, the name of the brand, ingredients are printed on the lid.

Product:
- This dry shampoo refresh your hair between washes and removes grease to give your hair one day more.

How to use:
 1. Brush your hair very well
 2. Spray your hair at a 20 centimeter distance and don't focus in just one spot.
 3 . You are done.

Price: 4E / 5$

Здравейте момичета :)

Как сте?
Днес реших да пиша за един продукт, който си купих преди около 2 месеца.
Тоест съм имала достатъчно време да го изпробвам и да имам вече ясно изградено мнение.
Нека първо Ви попитам - "Ползвате ли сухи шампоани  и знаете ли за тяхното съществуване?"
Както знаете сухите шампоани навлязоха скоро на българския пазар (преди няколко години) и разнообразието не е голямо, особено пък при масовата козметика (така наричам продуктите, които са лесно откриваеми в козметичните магазинчета).
Преди около година-две на българския пазар стъпи една нова фирма , която има доста силна медийна реклама и рекламира продуктите си като професионални. Сигурно се досетихте, че говоря за Syoss.  Аз лично не бих могла да твърдя, че продуктите им са професионални , както и противното, че не са. Ще се изкажа само за техния сух шампоан. Фирмата предлага сухия шампоан в 2 разновидности , единият е за много мазна коса, а другият не за чак толкова ( моят е вторият).
Хайде стига общи приказки и да започвам с продукта :)

Опаковката:
- Сухият шампоан на Syoss идва в черен флакон, като разбира се върху него са отпечатани: марката, името на продукта, действието на продукта и съдържанието му.

Продукта:
- Сухият шампоан е под формата на сух спрей, който оставя сух филм върху косатата Ви и по този начин абсорбира излишната мазнина и Вие получавате още един ден преди да трябва да си измиете косата.
След като сте се напръскали обилно и прокарате пръстите си през косата ще усетите частиците талк, но няма да ги видите (поне аз не ги видях на ръката си, както и на косата, но да предупредя,че съм с руса коса).
Сега относно миризмата , но да знаете че хич не ме бива да описвам миризми. Не мирише неприятно , а по скоро на изсушен лимон, но миризмата не се задържа върху косата Ви.

Как се използва сухият шампоан:
 1. Разрешете добре косата си
 2. напръскайте обилно цялата коса от 20см. разстояние
 3. Вече сте готови

Общо мнение:
Бих казала ,че наистина ми помага да отложа миенето на косата си с 1 ден.
Общо взето го ползвам само когато съм твърде уморена вечер и просто няма начин да влезна в банята с всичките си мазилца за да си измия косата.
В описанието на продукта фигурира и още един ефект - Обем.
Тук бих казала ,че при мен този ефект също се появява след използването му , но косата ми по принцип си е с лек обем ( начупена).
Сега тук е важно да спомена ,че не страдам от хипер мазна коса, нали все пак се изрусявам и това малко или много изсушава косъма . Затова си взех и синия шампоан , които не е за чак толкова мазна коса, но ако Вие сте с мазна коса може би е по удачно да заложите на зеления вариант.

Заключение:  бих си го купила отново

Препоръчителна цена: 7.90лв

8 коментара:

 1. Ползвала ли си сухия шампоан на Балеа, можеш ли да ги сравниш по ефикасност?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не съм го пробвало , но когато имам път към ДМ мога да си го взема за да го сравня ;)

   Изтриване
 2. I wish I didn't have to wash my hair every day! In Japan, most of people (except the ones who are lazy or uncleanly) wash their hair every day, as it's humid in Japan. I've got dry skin but still I have to wash it every day. I adore "dry shampoo" but I'll never need it as long as I'm living in Japan! :(

  http://nicoleintokyo.blogspot.jp/

  ОтговорИзтриване
 3. Много информативно резюме. Няколко пъти (в екстремни ситуации) съм пробвала с бебешка пудра и ефекта е много добър и пудрата не си личи(със светла коса съм).

  ОтговорИзтриване
 4. Влиза в shоpping list-a за месеца! Благодаря за публикацията, не на последно място е много актуална!

  ОтговорИзтриване
 5. Здравей Нина, искам тук само да добавя, че след като се напръскаш със сухия шампоан, изчакай 2-3 минути и след това пак се разреши добре с главата надолу. Може дори да вземеш една суха кърпа и с нея да разтъркаш корените. Това от една страна много ще засили ефекта от него, а от друга ще помогне сухият шампоан да се разнесе по-добре и да не остава прах/талг по косата. Все пак това е химия, така че не е много добре да остава прекалено много по косата и скалпа.
  Аз ползвам сухия шампоан на Клоран вече 6 или 7 години и не мога да живея без него. Пробвах миналата година този на Балеа, за да видя дали не мога да спестя някой лев, но според мен Балеа не може да се сравнява като действие с Клоран. Миналия месец си взех този на Сайос (за по-мазна коса) и съм много доволна от действието му (както и от цената му ;) ). Единственото, което ме дразни е, че миризмата му за мен лично е много силна и натрапваща се и не знам дали ще я издържа или в крайна сметка като свърши пак ще се върна към Клоран. Това, което съм чувала като "народна" алтернатива, която вероятно е по-безвредна от химията в тези сухи шампоани, е безцветно нишесте.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря , ти ще пробвам ;)
   ,а миризмата на зеленият Сайос остава ли след като бъде впръскан по косата ?

   Изтриване
  2. Да, за съжаление остава дори след разресване и разтъркване с кърпа :( Като се напръскам на сутринта и вечерта като си разклатя главата и пак ме лъхва същия силен аромат. На мен лично ми е много силен и ме дразни доста :(

   Изтриване

I Love Your Comments!