Golden Snail Серум със сълзи от охлюв | Temptations By Nina
петък, 7 юни 2019 г.

Golden Snail Серум със сълзи от охлюв

От няколко години си обещавам, че ще си направя домашна "градина" пълна с ароматни подправки на терасата, но винаги си намирах оправдания...За моя радост точно днес спрях да се оправдавам и след работа минах покрай едно магазинче за домашни потреби и си купих 3 сандъчета с дренаж и малко почвена смес. Избрах сандъчетата в ярки цветове, които ще свързвам с лятното разнообразие от цветове и аромати. Разбира се, остана да си купя семена, но за съжаление днес ударих на камък с тях. За сметка на семената попаднах на разсад на ягодки и реших да видя дали ще успея да се насладя на домашни ягоди.... и така запретнах ръкави и за пръв път през живота ми опитах да засадя нещо и нямам търпение да видя дали ставам за градинар и дали ще има ягодки за Ягонада ( рецептата е тук).
Всички ние знаем за вълшебната регенерация при охлювите и именно това е причината от години различните компании да разработват продукти съдържащи охлювена слуз ( сълзи или каквито и други разновидности да измислят компаниите за да звучат по-интересни/оригинални/иновативни и т.н). Охлювеният секрет спомага за регенерацията на клетките, което го прави успешен при борбата с акне, стареенето, екземи, дерматити, лечение на белези...
Първият ми досег с козметични продукти с екстракт от охлюви беше преди 6-7 години, когато си поръчвах кремове от Корея. Бях изключително доволна, но имах желанието да пробвам и други продукти и така преди няколко месеца ми похвалиха серум със "сълзи" от охлюв на марката Golden Snail. Продуктът е разработен от БАН  и това ме накара да не се замисля и директно да го поръчам. Първото нещо, което ми направи впечатление е цената на серума, която ми се стори безумно малко на фона, че продуктът се предлага в стъклена опаковка ( както знаем стъклото е по-скъпо от пластмасовите опаковки). Преглеждайки няколко сайта също на успях да установя в какъв процент е екстрактът от охлюв ( корейските продукти който ползвах в миналото бяха с 90-94% екстракт от слузта) да не коментирам колко трудно намерих състава и дори все още не съм сигурна дали това е официалният състав. 


Серумът на Golden Snail съдържа на първо място вода, след което екстракт от охлюв Helix Aspersa, българска розова вода, Д-пантенол , бадемово масло и още няколко съставки..
След като поставих серума усетих, изключително водното му съдържание и лекия розов аромат, който в комбинацията с водата и другите съставки придава не чак толкова приятен и свеж мирис. Реших все пак да му дам шанс, но след почти двумесечно ползване мога да кажа, че серумът не направи нищо за моята кожа. Концентрацията на охлювена слюз предполагам е в доста малък процент и не успя да разкрие вълшебното си действие. 
Освен серума си купих и регенериращия им гел Mycofix с идеята да прикрия изгарянето на кожата ми на местата на които с помощта на лазер премахнах няколко кожни образувания, но и тук ударих на камък.
В заключение бих Ви препоръчала, когато купувате продукти с екстракт от охлюви да проверявате тяхната концентрация, за да сте убедени, че всъщност продуктът ще изпълни обещанията си.


1 коментар:

I Love Your Comments!