Усмихнете се! | Temptations By Nina
понеделник, 3 април 2017 г.

Усмихнете се!

Във водовъртежа на забързаното ни ежедневие и всекидневният стрес, които поставят на изпитание тялото ни и психиката ни, често забравяме да се радваме на малките неща, които ни усмихват. 
Всяка сутрин отваряйки очи, си мечтаем за един по-хубав ден. Оставете стреса на страна, той няма да избяга, порадвайте се на малките неща около вас. 
Убедена съм, че на път за работа може да отделите 5 мин за да се отклоните и да купите свежи цветя за офиса/бюрото ви. Затворете очи за секунда, вдъхнете аромата им... порадвайте им се. 
Помислете какво Ви кара да се усмихвате...


Пролетта е е един от любимите ми сезони, не само защото е пъстра, а защото носи в себе си полъха на свежестта. Едно от любимите ми занимания през този сезон е избирането на свежи цветя за офиса и дома, дори бих могла да кажа, че съм превърнала покупката им в приятен навик. Всеки понеделник минавам през попа и зареждам свежи цветя за офиса. Те придават настроение и свежест на работната атмосфера, а и всички им се радват, макар колегата да не си признава. В петъците обикновено зареждам цветя у дома. Всяка сутрин първото нещо, което поглеждам, ако разбира се една нахална муцунка не се навряла в лицето ми  са лалета на тоалетката ми. Мигновено усмивката ми се настанява трайно на лицето и дори косматата муцунка да  направила някоя беля - много обича да чупи чаши или да си играе с бюти блендъра ми. 
Разбира се,  пролетта е и сезонът на дългите разходки, кафенца с приятели... но като типичен интроверт, най-много обичам да си стоя у дома. 
Макар да ви е странно най-добре се чувствам у дома. Обичам вечер да запалвам ароматна свещ, да се увия в меко одеалце, да си сипя чаша розе и да отворя някоя хубава книжка. 
А сега ви оставям, тъй като утре рано ще пътувам към Букурещ, а имам толкова много неща да свърша.

А вас какво ви кара да се усмихвате?


2 коментара:

  1. Обожавам позитивните хора и позитивните навици (като купуването на цветя за настроение). Нещо, което прочетох в една статия и прилагам и до днес на практика е алармата за събуждане на телефонът ми. Освен избраната мелодия, можеш да напишеш няколко думи, които да се показват на дисплея, докато алармата звъни. Моите са "Ставай! Денят ще бъде прекрасен!". :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотна идея, ще се възползвам.
      Благодаря, че сподели.

      Изтриване

I Love Your Comments!