Усмихнете се!

Във водовъртежа на забързаното ни ежедневие и всекидневният стрес, които поставят на изпитание тялото ни и психиката ни, често забравяме да се радваме на малките неща, които ни усмихват. 
Всяка сутрин отваряйки очи, си мечтаем за един по-хубав ден. Оставете стреса на страна, той няма да избяга, порадвайте се на малките неща около вас. 
Убедена съм, че на път за работа може да отделите 5 мин за да се отклоните и да купите свежи цветя за офиса/бюрото ви. Затворете очи за секунда, вдъхнете аромата им... порадвайте им се. 
Помислете какво Ви кара да се усмихвате...


Пролетта е е един от любимите ми сезони, не само защото е пъстра, а защото носи в себе си полъха на свежестта. Едно от любимите ми занимания през този сезон е избирането на свежи цветя за офиса и дома, дори бих могла да кажа, че съм превърнала покупката им в приятен навик. Всеки понеделник минавам през попа и зареждам свежи цветя за офиса. Те придават настроение и свежест на работната атмосфера, а и всички им се радват, макар колегата да не си признава. В петъците обикновено зареждам цветя у дома. Всяка сутрин първото нещо, което поглеждам, ако разбира се една нахална муцунка не се навряла в лицето ми  са лалета на тоалетката ми. Мигновено усмивката ми се настанява трайно на лицето и дори косматата муцунка да  направила някоя беля - много обича да чупи чаши или да си играе с бюти блендъра ми. 
Разбира се,  пролетта е и сезонът на дългите разходки, кафенца с приятели... но като типичен интроверт, най-много обичам да си стоя у дома. 
Макар да ви е странно най-добре се чувствам у дома. Обичам вечер да запалвам ароматна свещ, да се увия в меко одеалце, да си сипя чаша розе и да отворя някоя хубава книжка. 
А сега ви оставям, тъй като утре рано ще пътувам към Букурещ, а имам толкова много неща да свърша.

А вас какво ви кара да се усмихвате?


Нина Васиљевић

I’m Nina. I’m living in Sofia,Bulgaria. My blog is the place for inspiration about make up, polishes, fashion, lifestyle and other stuff that I’m interested in. Hope you enjoy it as much as I enjoy writing it!

2 коментара:

 1. Обожавам позитивните хора и позитивните навици (като купуването на цветя за настроение). Нещо, което прочетох в една статия и прилагам и до днес на практика е алармата за събуждане на телефонът ми. Освен избраната мелодия, можеш да напишеш няколко думи, които да се показват на дисплея, докато алармата звъни. Моите са "Ставай! Денят ще бъде прекрасен!". :))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Страхотна идея, ще се възползвам.
   Благодаря, че сподели.

   Изтриване

I Love Your Comments!