Essence Gel Nail At Home

For English scroll down!

Едно от любимите ми занимания е блогването. Просто сядам пред лаптопа и се потапям в едим по-красив свят. Всичко е розово, носи се аромат на жасмин...., няма я сивотата и премежденията които ни дебнат от всякъде в реалния свят. 
Денят е слънчев, топъл... но уви голяма част от нас сме на работа и не можем да му се насладим подобаващо, но ще се опитам да разнообразя работния ви процес с едно дългоочаквано ревю на Essence Gel Nail At Home. Да, знам, че бях обещала да го подготвя по-рано, но по стечение на обстоятелствата се наложи да забавя публикацията.

Много е важно какво първо впечатление създаваме, а както знаем когато се запознаваме с непознати хора се ръкуваме и ръцете ни, не остават не забелязани. Затова е важно да се грижим за маникюра си независимо дали, той е дълъг или къс. Една от най-грозните гледки е обеленият лак. Казала съм го и преди по-добре да сме без лак, отколкото с обелен!!!
Именно това е причината постоянно козметичната индистрия да търси иновации. Всички ние знаем за гелиша и шилака. Гелиша и шилака са измислени за работещата жена, която няма време през 2-3 дена да посещава маникюристката си или да се лакира сама. Както знаем тази услуга  е налична само в салоните и цената на процедурата е около 30лв и се прави два пъти месечно. Все пак ноктите израстват и не е красива гледката на гелиш/шилак на един месец.

Доколкото съм запозната, системи за употреба в домашни условия се предлагат от две марки на пазара у нас. И двете се предлагат в ДМ, като ценовата им разлика е огромна! 
Разликата при двете системи от пръв поглед е, че при едната  може да ползваш какъвто лак пожелаеш, а при другата има опция от няколко цвята. 

И така ако ме следите във Facebook и Instagram, то вече сте видяли резултата от Essence Gel Nail At Home, а сега е време и да прочетете цялостното ми мнение базирано на 11 дневно тестване.
Извинявам се за качеството на част от снимките, но са правени с телефон!

От Essence ни обещават:
- Перфектен гел маникюр с много блясък и лесна и бърза апликация
- Безкраен избор от цветове: цветен маникюр с всеки лак на Есенс или естествен френски маникюр
- До 10 дни
- Лесно отстраняване - Просто Отлепи!
Day 1

За да си направите гел маникюр ще е нужно да закупите: 
Gel nail at home cleanser - 5.49лв
Gel nails at home primer - 5.49лв
Gel nails at home peel off gel base - 6.49лв
Gel nails at home clear gel top coat - 6.49лв
Gel nails at home led лампа - 39.99лв
или общата сума, която трябва да приготвите възлиза на 63.95лв, което сравнява на около 2 посещания при вашата маникюристка. 
Нанасянето е като детска играчка, тук са показани стъпките, които трябва да следвате - клик.
Day 11
Преди да изкажа мнението държа да отбележа, че никога не съм слагала гелиш, преди 3 години поддържах маникюра си с гел поставен върху естествените ми нокти в продължение на две години. Но той се сваляше посредством изпилване!

Успях да си направя маникюра в рамките на 30 мин. и резултатът много ми хареса.  Първото забелване отчетох на 6 ден и то се отразяваше в леко избледняване на връхчетата. На 10 ден връхчетата ми бяха по-силно избледнели и на места в основата бяха се отчупили миниатюрни късчета. След като махнах гела, ноктите ми отдолу бяха в много лошо състояния. При отлепянето на гела се бяха отлепили и частици от нокътната ми плочка. С две думи нокътните ми плочки изглеждаха надрани.
Разпитах няколко приятелки , които ползват услугата гел лак и ми казаха, че това е съвсем нормално явление. 

Какво ми харесва: 
- бърза и лесна употреба дори за начинаещи
- изборът от цветове
- трайността
- цената

Какво не ми харесва:
- увредените ми нокти след процедурата
- одръпването
вече изразяни и измити
Продуктът ми е предоставен от PR
**************************************************************

Gel nails are usually a professionally-done manicure requiring a UV or LED light and special nail products to enable a mani that can last up to 2 weeks. Professional gel nails can also get quite pricey too.
I guess that is why recently, a lot of brands have released their own DIY gel nail kits for the simpleton like me to give it a go at home. I have never had a gel manicure done before so I’m not quite sure what to do or what to expect, but I followed Essence’s instructions as closely as I could and had a few thoughts on the product.
Here’s the promotional how to video made by Essence -  click, except I have the mini version of the LED lamp

I have double feelings about this set.  I like the result on my nails, I like the longevity, but after removing gel system my nails was in very bad condition.

Pros:
Cheap! The essence products are a lot cheaper then other gel nails at home kits!

Nice effect, not to thick.
You can use your own polishes and don't have to buy extra-expensive gel polishes!
Last at least a week
Easy and quick to apply

Cons:
 Condition on my nails Нина Васиљевић

I’m Nina. I’m living in Sofia,Bulgaria. My blog is the place for inspiration about make up, polishes, fashion, lifestyle and other stuff that I’m interested in. Hope you enjoy it as much as I enjoy writing it!

8 коментара:

 1. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 2. Изпробвала съм и гел лак, и гелиш, като в последствие сама съм ги сваляла с лакочистител, памук и фолио, но такъв ефект върху ноктите ми никога не е имало. Със сигурност няма да изпробвам този продукт.

  ОтговорИзтриване
 3. ООООО не, не, не. От известно време се заглеждам по тази система, но това с ноктите ми идва в повече.

  ОтговорИзтриване
 4. Съжалявам за лошия ти опит, но ти благодаря, че сподели, отказа ме мигновено да експериментирам..

  ОтговорИзтриване
 5. Всичко идва от свалянето. Аз имам система за гел лак с голяма лампа на друга марка. Експериментирала съм доста. Сваляла съм гел лака по доста различни начини и този метод на отлепяне неизбежно наранява нокътната плоча. Все пак момичета нали знаете, че гел лака се залепя за нокътя ви! Моята състема има почистващ тоник, с който напоявам тампон и увивам всеки нокът (после може да се увие и с фолио, за да не се изпари тоника) преседяват 10 мин и при вече разтворилият се гел лак свалянето е много лесно... без части от нокти :D Истината е, че рядко ми се занимава (отнема повече от слагането WTF?!?) Доста по-щадящ е от отлепянето (не много сигурно, все пак този "гелочистител" има сума химикали) препоръчвам да се снабдите с един :)

  ОтговорИзтриване
 6. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 7. Ако преди свалянето ръцете се накиснат в топла вода и след това намажеш добре с олио за нокти, няма такива щети, но все пак бих предпочела сваляне с фолио като при стандартен гел лак. Видях, че в Sephora са заредили Alessandro Striplac, което е гел лак система с отлепяща се база (на принципа на Essence) , но имат и някакъв продукт / активатор за по-лесно отлепяне на гел лака. Все още не съм пробвала системата, а и ревютата които съм чела са много разнопосочни като отзиви, така че не мога да кажа дали системата е по-добра.

  ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!