Грижа за кожата на тялото през зимата | Temptations By Nina
неделя, 16 декември 2018 г.

Грижа за кожата на тялото през зимата

Скрила съм се у дома на топличко и гледам снежната вихрушка, която с всяка минута става все по-силна.  В тези моменти се наслаждавам на домашния уют, топлото одеалце, пукащия маслен радиатор в дневната ( за съжаление нямам камина) и чаша горещ черен чай с мъничко мляко. Единственото нещо, което смущава тази идилия е, че довечера съм на балет Лешникотрошачката, който чакам с голямо нетърпение, но взирайки се в снежната вихрушка, започвам да обмислям идеята да си остана у дома сгушена до Шани. 

Много често през зимния период пренебрегваме грижата за кожата на тялото ни, което може би се дължи на това, че тялото ни остава покрито под пластове дрехи, но нека не го пренебрегваме. Както през останалите сезони, тялото ни има нужда от специфична грижа през различните сезони. През зимата трябва да подбираме продукти, които са с по-богата формула и не изсушават допълнително кожата ни. Сигурна съм , че знаете, че колкото по-често се къпем, толкова по-суха става кожата ни, това се дължи на изсушаващото действие на водата и затова е много важно да ползваме след всяко къпане хидратиращи душ гелове и подхранващи лосиони за тяло.


Днес искам да си поговорим за няколко продукта от аптечната мрежа, които пренебрегвах, защото смятах за ненужни. 
От няколко години една приятелка ползва измиващото олио на EUCERIN PH5, което така и така не се навивах да купя, защото ме привличаха неговите събратя с доста по -приятни и интензивни аромати. Но ето, че в един прекрасен ден получих пратка от EUCERIN BULGARIA, в която се криеше това душ олио и останах толкова очарована, че не след дълго си закупих още една опаковка. Първо се влюбих в леката олиобразната текстура, която обгръща тялото с мека пяна, която се плъзга по-кожата сякаш е коприна и приятният но не натрапчив аромат ( трябваше ми малко време преди да го заобичам). След това душ олио, усещам кожата си мека и хидратирана, което рядко се случва с други подобни продукти.


Ако кожата Ви е чувствителна, суха или дори нормална, Ви препоръчвам да пробвате това душ олио и съм сигурна, че ще останете очаровани като мен, но все пак имайте  в предвид, че ароматът му не е изкуствено  подобрен, като на повечето продукти за тяло. 

Преди няколко месеца имах лек кожен проблем, който наложи посещението ми на дерматолог и се оказа, че имах възпаление на фоликулита, което се изразяваше в лек обрив в зоната на деколтето, раменете, ръцете и челото и един от продуктите, който ми беше изписан бе душ-гелът на A-DERMA DERMALIBOUR + . Ползвах го няколко месеца, но така и не успях да го харесам. Формулата му е изключително лека, почти не пенеща се, а и ароматът не бе много приятен. Този продукт обикновено се препоръчва при раздразнена кожа, защото деликатно почиства кожата и има успокояващи свойства. Освен душ гела си взех и хидратиращото им мляко LAIT CORPS HYDRANT, който хем ми харесва за част от участъците на тялото ми, хем не ми харесва защото с другите участъци не се справя добре.


Лосионът е с лека кремообразна формула, която обгръща тялото и прави кожата кадифена на допир. Да кожата ми е като кадифе в зоната на деколтето, рамената и корема, но за съжаление в зоната на краката и ръцете, лосионът не ми е достатъчни подхранващ и често кожата започва да ми се бели ако използвам само този лосион за тяло.  LAIT CORPS HYDRANT попива в рамките на една минута, като ароматът му изчезва за секунди. В заключение бих казала, че е много подходящ за хора с нормална, но не и суха кожа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!