Spend One Lazy Day With Me | Temptations By Nina
неделя, 17 август 2014 г.

Spend One Lazy Day With Me

През уикендите прекарвам по-голяма част от времето в къщи. Обикновено единият ден  прекарвам в глезене, а другия в хамалстване, разбирайте основно почистване на целия апартамент. През последния месец миве много напрегнато в офиса и реших, че съботата ще се отдам на мързелуване, обикновено това е неделята. 
Не знам дали ще ви е интересно, но ето как прекарах днешния ден.
През уикендите обичам да спя до късно, но се събудих от един космат шамар, на Шанито й стана навик сутрин да ме шамаросва с опашката си - Лоша Шани!

Събих се, упс събидуха ме в 11:03 и до към 11:20 мързелувах, след което станах и приготвих една бърза и здравословна закуска. Една приятелка ме запали по оризовите вафли ( пробвах йогуртените и кокосовите от ДМ и са чудесни). Спретнах един изключително бърз сандвич с оризови вафли, кашкавал, пуешка шунка и резан домат. 
Но каква сутрин ще е ако не си приготвя събуждаща течност - Dolce Gusto Latte Machiato . Макиатото го правя с мляко и много захар. Поместих всичко на една табла и хоп в кревата. Обичам да закусвам в кревата разцъквайки Bloglovin.

След като се намързелувах пристъпих към следващата част, а именно душа. 
От жегите, които ни морят през последната седмица, започнах да преподпочитам силно горчиви душ-гелове и се насочих към Body Shop Pink Grapefruit, ползвам го с гъбичката тип розичка отново на Body Shop, много я харесвам, защото има силно жулещ ефект. Явно жуленето не ми бе достатъчно и посегнах към Body Shop Moringa Scrub. За да подхраня кожата си под душа нанесох Nivea In Shower.

В последно време все по често посягам към шампоана и маската на Matrix Biolage Color Last . На мокра коса нанасям Lakme L2 и любимото ми митично олио на L'oreal.

Сутрин не обичам агресивните почистващи продукти за лице, а и имам нова пяна да тествам - Alverde 3 in 1 Beauty & Fruity
Откакто открих ел четките за зъби не искам да чуя за обикновена четка за зъби. Много по-добре почиства зъбите и го усещам.

След, като лицето ми е сухо нанасям в Т-зоната The Face Shop Volcanic Clay а на останалата част от лицето Balea Beauty Effect Mask.

Разбира се, никога не пропускам да хидратирам кожата си. Започнах с нанасянето на околоочен крем на Aroma Hyaluron Retinol, след което продължих с много лек флуид/крем Bioderma Sensibio Tolerance и завърших с Bioderma Atoderm Lipbalm.

Напъсках се с любимият си спрей на Victoria's Secrets Sheer Love.
Какво ще е спa ден бeз маникюр и педикюр?

За целта разтворих в легенче ( трябва да си взема ваничка) Avon Egyptian Secrets oil много любимо ми е и върши чудесна работа. След ароматната вана за крак реших да се погрижа за грубата кожа, като ексфолирах крачетата с Avon Blissfully Nourishing Scrub, след което нанесох маска Avon Beautiful Lavender 3 in 1 mask. За петите ползвам Sholl Velvet Smooth Express Pedi, родих се с тази ел. пила. Пиленето никога не е било толкова приятно и бързо.

Същата процедура направих и с ръцете, разбира се без пилата :)

Реших да съм традиционалистка и се спрях на един разкошен червен лак на Avon Gel Candy Apple. Преди да се лакирам трябваше да се погрижа за кожичките и помощникът ми за тях е NFU OH.


След като кожичките са премахнати/скрити поставям любимата си основа Victoria Ceramic,



след което разкошния Candy Apple.



 Нанесох само един слой, покривността му е зашеметяваща, а блясъкът убийствен, но това не ми попречи да нанеса любимия си топ лак Seche Vite, който изсушава лака за минута.

 За да приключа с тази разкрасителна дейсност остана  да нанеса олио за кожички и крем за ръце.

Времето минава за миг и вече е време за следобедна закуска или в моя случай вечеря. 
Тъй като хладилникът ми е пермаментно празен от към хранителни продукти, заложих на любимата си салата с авокадо. За нея ще ви е необходимо: едно авокадо, половин краставица, един домат, зехтин, сол и сос от синьо сирене. Срязвам всичко на кубчета и смесвам и воала вечерята е готова за по-малко от 5 минути. Отново хапвам в кревата - много лош навик. Докато хапвам прелиствам Шоколадово бягство и решавам, че ще започна да я чета.

Време е за следобедно капучино. Обичам Dolce Gusto и се радвам, че не послушах приателките ми, които ме разубеждавах в купуването на машината.

Сядам в кревата и започвам да разлиствам любимите си български блогове. Това е една съвсем малко част от тях!





Поглеждам дали ням нещо ново в Youtube.

Трябва да направя нещо с косъмчетата и се двоумя между епилатора на Braun и сета за домашна топла кола мска на Veet. Все пак реших да ползвам домашната система.

Време е за душ...
Вечер почиствам лицето си с Philips Visa Pure в комбинация с крема на Elizabeth Arden Ceramide.

Сега е време за любимо-омразната ми маска. Любима ми е защото почиства многo добре лицето, омразна ми е защото мирише на тиня-сяра, но красотата изисква жертви.

За лека нощ си приготвям едно ментово чайче. 




12 коментара:

  1. Нинкааа <З
    Чудесен пост, ще чакам още такива. Само една малка забележка - според мен тр да е spend, spent e мин.време.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Теди :)
      Въобще не съм забелязала, а и ме е страх да прочета поста , писах го до 03 и сигурно е един граматичен кошмар :D

      Изтриване
  2. Loved this post Nina :) I hope you do more like it !

    ОтговорИзтриване
  3. Нинка,много свежо се е получило с идеята на този пост!Допада ми и ако нямаш против,бих направила подобен/някога/!Благодаря ти,че блогът ми е в любимите ти такива!...Харесано!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленка, радвам се, че ти е харесал и ще чакам с нетърпение твоят пост на тази тематика

      Изтриване
  4. Много ми хареса поста. Чакам още с нетърпение :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, обмислям тези дни да направя отново подобен пост, но този път няма да е толкова мързелив :)

      Изтриване
  5. Искам малко по-подробно ревю за любимата-омразна маска, моля, заинтригува ме :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много сладък пост :)

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!