Да енергизираме кожата си с Balea Vitamin C | Temptations By Nina
неделя, 22 март 2020 г.

Да енергизираме кожата си с Balea Vitamin C

За първи път не знам как да започна новата ми статия. Знаете, че обичам да започвам с кратък увод, който не винаги има нещо общо с темата, която ще развия. Но през последната седмица, видях толкова злоба, ненавист, негативизъм, обиди и не искам да повярваме, че хората можем да бъдем такива. Къде избяга здравият ни разум, позитивната мисъл... Знам, че ще ме упрекнете, но аз не съм от хората, които си седят у дома, ходя на работа, внимавам, не общувам с възрастни хора и хора от рисковите групи и не мога да си представя, как някои хора с лекота обиждат, нас които сме решили да се борим и "светът" да не спре да работи. Колкото и да не искам да мисля на темата, мисля и съм на мнение, че предстоят много трудни години, икономическа криза, която вече е започнала, хиляди съкратени хора, фалирали малки бизнеси.... 


През последната година, много козметични марки изкараха на пазара нови линии обогатени с витамин C и подвеждайки се от течението и аз пробвах няколко продукта обогатени с чудодейния витамин. 
Какви са свойствата на този витамин и защо е така нашумял?
Най-чистата форма на Витамин Ц е аскорбиновата киселина и когато е в по-висока концентрация (15-20%) спомага за намаляването на кожни проблеми. Витамин С спомага за регенерирането на кожата, предотвратява стареенето на кожата, предпазва от вредното влияние на околната среда, прави тенът по равномерен и т.н. Имайте в предвид, че съхранението на продукти с по-висока концентрация на витамин С е по-специфично. 

Преди няколко месеца немската марка BALEA излезе на пазара с два нови продукта, а именно серум за лице обогатен с Витамин С и лист маска отново обогатена с витамин С. Цените на продуктите са бюджетни, мисля, че серумът се предлага за около 10лв, а маската за 5-6лв. 
От BALEA ни обещават, че новата серия ще изравни тена ни, ще премахне фините линии и ще ни предпази от вредното влияние на околната среда. 


Опаковката: 
Серумът идва в стъклено непрозрачно шишенце оборудвано с пипета. На пръв поглед супер удобна опаковка, но лично аз имам проблем с пипетата, защото се налага по няколко пъти да опитвам да изкарам достатъчно продукт и при неуспешните опити успявам да вкарам въздух в шишенцето,а колкото по-голямо е окисляването толкова по-бързо витамин С губи своите свойства. 

Текстура и аромат:
Серумът е с текстура на "млечна" емулсия, която обгръща лицето Ви и за минути попива в кожата без да оставя неприятен или лепкав филм върху нея. Ароматът е изключително  силен и изкуствен, на мен ми наподобява аромат на портокалово степче ( от тези, които се продаваха масово преди 10-20 години). 
Лист маската е съставена от две стъпки, серум и маска. Серумът е воден и остава неприятно лепкаво чувство на кожата, самата лист маска е с много лек и приятен аромат. 

Ефект: 
След нанасянето на серума усещам, че кожата ми е хидратирана, но това е единственият ефект, който забелязвам от този продукт. Според мен концентрацията на витамин С в този серум е твърде слаба, за да усетим истинските качества на този витамин. 
Лист маската не успя да ме впечатли, остави лепнещ филм върху кожата ми и не усетих нито хидратиране, нито подхранване. 

Един от любимите ми серуми с Витамин С от който може да забележите видим ефект в рамките на няколко дни е EUCERIN HYALURON-FILLER VITAMIN C ( клик

Състав: 
AQUA, DICAPRYLYL ETHER, PENTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-6 STEARATE, GLYCERIN, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, PHENOXYETHANOL, PARFUM, SCLEROTIUM GUM, STEARYL ALCOHOL, ASCORBYL PALMITATE, XANTHAN GUM, LIMONENE, POLYGLYCERYL-6 BEHENATE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, MALPIGHIA GLABRA FRUIT JUICE, MALTODEXTRIN, SODIUM HYDROXIDE, LINALOOL, BENZYL SALICYLATE, TOCOPHEROL, GERANIOL, CITRAL.


3 коментара:

  1. Nice post! This is a very nice blog that I will definitely come back to more times this year!
    Bestsofacovers.com provides a collection of the Best Sofa Products, Accessories, Reviews & Recommendations. Such as Sofa Covers, Pet Sofa Cover, Sofa Slipcover, Sofa Accessories & More. We have collected only the best sellers from amazon based on customer reviews and sales.
    Best sofa Covers

    ОтговорИзтриване
  2. Thermoplastic polymers are Direct CNC more widely used than thermosetting... Injection molding parameters similar to injection pressure, clamping pressure, holding pressure, and injection pace have to be optimized to stop molding defects. Flow strains Patterns noticed within the surface of the mildew imprinted by the molten plastic during cooling.

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!