Срамувате ли се? | Temptations By Nina
събота, 25 януари 2020 г.

Срамувате ли се?

Денят е чудесен, но за съжаление съм прикована в леглото с висока температура, отпаднало ми е и главоболието не ми помага. Имах амбициозен план за деня, от снимане на видеа за канала ми в ютуб ( трябва да подобря качеството на видеата ми), да направя снимки на два продукта за които искам да си поговорим, да почистя апартамента ( добре, че е роботът ми да отметне част от тази задача) , да обработя едно видео, да отида на кафе с приятелка и да си направя вкусна рибна вечеря. Както предполагате планът тотално се промени, а Шани е легнала до мен на леглото, по принцип не й разрешава да лежи на чаршафите, но тя се е свила на кравайче в горния ляв ъгъл точно до мен и сърце не ми дава да я изгоня. 


Но днес няма да си говорим за неразположението ми, а за една тема, която ми хрумна докато си разглеждах снимките в папка блог. Имам толкова не публикувани снимки и основната причина е, че се ненавиждах на тях, бях дебела ( не че сега съм слаба) , бях грозна, бях без прическа, обвинявах "фотографа:, които ме е снимал, обвинявах роклята/дрехата, но истината е, че обвинявах себе си, че не съм достатъчно добра, достатъчно красива... И познайте това не помага. Имах приятели, които ми казваха да пълничка си, но си чаровна, но виждах снимки, които ми носеха отвращение. 


Вълната на Plus size моделите започна все повече да завладява и да имаше модели, които откровено можех да кажа, че им отива, но себе си не успях да възприема. В момента една идея по-слабото ми аз, разглежда снимките и всъщност започнаха да ми харесват. През изминалата година и половина, се научих как да се храня, за което много ми помогна Страхил Иванов ( не е реклама, защото той дори не подозира, че пиша това). Първо си платих цялостна програма, която следвах стриктно няколко месеца и резултатът не закъсня. Свалих около 15-16 килограма здравословно, без да се лишавам от нищо, освен всекидневните пакетирани сладки изкушения. Тренирам редовно, и вече сама си правя режима, защото знам как тялото ми възприема храната и тренировките. 

Да провалям се понякога, особено по празниците и прекалявам с някой неща, които ми се отблагодаряват с няколко килограма отгоре, но това е защото съм лакома- да признавам си имам голям проблем и това е лакомността ми. Няма опция у дома да има шоколад и той да не бъде опустошен. Така, че не сте сами, не се проваляте само Вие, важното е да започнете да се харесвате и всичко леко по-леко ще си дойде на мястото. Пътят е стремглав, понякога се изкачваме до целта, понякога се спъваме, но не трябва да се предаваме. Обичайте себе се и не се заблуждавайте. 


Спортувайте не само за да изглеждате добре, а да сте във физическа форма. Само да вметна, че дори цял ден да не излизате от залата, ако не се храните подобаващо, то очаквания резултат няма да дойде. Ако сте тръгнали по тежкия път и искате да свалите, част от натрупаните килограми, правете го здравословно и спазвайте калориен дефицит между 15-25%. Хапвайте въглехидрати в умерени количества, белтъчини, полезни мазнини и фибри. Резултатът няма да е мигновен, но няма да стресирате организма и няма да се храните, кои знае колко по-различно, освен, че ще изключите от менюто нездравословните храни. А сега ще споделя част от снимките ми от които се срамувах, които ме отвращаваха...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!