Bioderma Sensibio AR BB Cream SPF 30 | Temptations By Nina
събота, 18 юни 2016 г.

Bioderma Sensibio AR BB Cream SPF 30

Всички знаем колко полезна е слънчевата енергия и натрупването на витамин Д, но и колко вредно за кожата е излагането на слънчевата светлина. Когато бях по-малко и аз като по-голяма част от вас не хаех за кожата си. Излагах се на слънчевите лъчи без да ползвам слънцезащитни продукти, в рамките на 3 години ходех постоянно на солариум, което доведе до изушаване и състаряването на кожата на тялото ми. Безброй пъти съм изгаряла под ярките слънчеви лъчи, дори едно лято успях да си докарам слънчева алергия, която слава богу беше еднократно явление.... Не мисля, че има човек, който да не е правил тези грешки, които унищоватат кожата ни и с времето започваме да виждаме какво сме и причинили. 
Както знаете обожавам слънцезащитния тониращ крем на Bioderma Photoderm Max Aquafluid (клик), който все още обожавам, но исках да открия продукт с повече покритие, който да помага срещу зачервяванията. 


След кратък обзор на пазара намерих перфектния продукт за мен, който покрива всичките ми изисквания без да се налага да правя компромиси. Купих си бб крема на Bioderma Sensibio AR в цвят light.  
Bioderma Sensibio AR обещава да намали зачервяванията и да предотврати повторната им поява, да успокои, да хидратира кожата, да прикрие зачервяванията, като оставя кожата с кадифен завършек и разбира се да предпази кожата от вредните UV-лъчи. 
Наистина доста обещания от Bioderma, но дали успяват да изпълнят всичките. 
ББ кремът е с приятна кремообразна текстура с много лек аромата на крем. Покривността му е лека към средна. Успява да тушира зачервяванията ми на около 80-90%, също така уеднаквява тена на лицето ми. Не се усеща тежко на лицето и е много приятен за носене, дори и в най-големите жеги, каквито са през последните дни. Цветът му макар, че е най-светлия всъщност не е толкова светъл и има неприятен оранжево-розов отенък, който когато съм с фалшив тен успявам да накарам да работи за моята кожа, но ако сте с порцеланово бяла кожа, цветът няма да е подходящ за вас. 


През уикендите, когато не е необходимо да нося тонове грим винаги залагам на Bioderma Sensibio AR, защото усещам, че кожата ми диша и е защитена от силните слънчеви лъчи. Обикновено поставям пудра върху ББ-крема и разбира се спирала за очи и съм готова за приятна лятна разходка с приятели. 
Спрях се на този ББ крем, защото се бори с розацеята, но на този етап не съм забелязала тя да се повлиява, което може би се дължи на това, че не ползвам Sensibio AR всекидневно. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

I Love Your Comments!