Aura Cosmetics | Temptations By Nina
неделя, 13 март 2016 г.

Aura Cosmetics

Най-вероятно аз съм единствената луда, която в 21:30ч. реши, че трябва да отиде до борсата за цветя. Макар, че изборът ми се спираше между 2 затварящи щанда успях да изнудя продавача да ми продаде два букета, дори ми направи много добра отсъпка. Взех си 13 жълти лалета и 20 фрезии за само 20 лева, което си е супер далаверка. Прибрах се подрязах крайщата и ги разпределих в две вази, белите фрезии отидоха в спалнята на тоалетката, а жълтурковците в дневната...обичам свежи цветенца... някак успяват да ми оправят настроението... Сега обаче трябва някак си да убедя себе си да отида на тренировка, въпреки студените капки падащи от небето...мъка...
Когато разбрах, че декоративната козметика на Aura се е завърнала у нас, буквално подскачах на един крак. Познавам марката от много години и с ръка на сърцето мога да кажа, че е страхотна, а ако добавим бюджетните цени е просто невероятна. Aura е сръбска марка, която е основана 1996г. в Ниш. Една от главните цели на компанията е да предложат конкурентни продукти на цени достъпни за всеки джоб в което умело мога да кажа, че са успяли.
Част от продуктите, които ще ви покажа са ми предоставени от дистрибуторите, а други закупих сама, за да мога да ви разкажа повече за различните им текстури. 


Чудя се с кой ли продукт да започна, голяма част от тях ме накараха да пърхам с мигли от радост. Ще карам под ред за да не пропусна нещо и ще започна с платното, а именно лицето. 
Разглеждайки различните ФДТ реших, че искам да пробвам Cover Me! (цък). Взех си най-светлия нюанс, а именно 101 Alabaster, който е с топъл подтон. За съжаление макар да е най-светлия нюанс тези от вас, които са много бели не биха могли да се възползват от ФДТ-а. Нещото което ме привлече в тази серия е обещанието за водоустойчива формула, SPF 20 и това, че не запушва порите, за малко да пропусна и обещанието за дълготрайност. Формулата му е доста гъста и лично за мен открих, че ми е най-удобно да го поставям с пръсти, защото бютиблендъра и четката ми изяждат прекалено много продукт. Покритието му е средно, като ако бъде напластен може да стигне до плътно, но лично аз предпочитам да го поставям на един слой, просто ефекта повече ми допада. На кожата Cover Me! седи много естествено и придава матов финиш, който не е необходимо да се фиксира с пудра.  Сега важният въпрос как се справя с мазната ми Т-зона. Хммм тук мога да кажа, че се справя сравнително добре. Единствена ми забележка е, че на 5-6 час забелязвам леко одръпване в зоната около носа, но ако попивам себума на около 3-4 часа, то тогава не се получва одръпване. Според мен този ФДТ е подходящ за нормална към мазна кожа. 


Марката предлага още няколко разновидности на ФДТ, а именно: Refresh Me! ( който според мен е за суха към нормална кожа) и Take Care Of Me!.


Дойде моментът на коректора и си купих Correct Me! (цъкв течна форма. Докато при ФДТ нямаше много светли нюанси, то при коректора ударих в десятката и си взех най-светлия нюанс, а именно Vanilla - 301 ( с топъл подтон ). Цветът му мисля, че ще е подходящ дори и за много бели кожи, но все пак тествайте! Консистенцията му кремообразна и покрива тъмните кръгове сравнително добре и поставен с хубава фиксираща пудра от горе не се събира в гънките. Важното тук е да спомена, че преди него е хубаво да поставите подхранващ околоочен крем, за да не изсуши тази така деликатна зона. Същия коректор се предлага и под формата на стик.


Дойде ред и на най-любимия ми продукт на марката, а именно пудрата  *Shine Killer! (цък), която много наподобява любимата ми Prep&Prime пудрата на MAC, единственото, което не харесвам в тези две пудри е, че не могат да се ползват в зоната на околоочния контур. Shine Killer! е изключително фина пудра, която поставена на лицето, прави кожата кадифена на допир и мигновено попълва всяка неравност по нея. Матира изключително добре и е любимият ми продукт Forever!. Най-големият минус, който отбелязвам, но с който мога да живея е кутийката от която продукта прелива и лесно се изсипва. От Aura предлагат още две пудри, едната е Velvet Matte ( компактна) и Matte Minerals ( прахообразна).


Продуктът за който изпитвах голямо любопитсво е  озарителят Illuminate Me! (цък). За съжаление в магазина беше наличен само розовият вариант, а много исках златистия, но какво да се прави ще го издирвам и него. Много исках да изпробвам многофункционалния озарител, който може да се използва като хайлайт на скулите или да се смеси с ФДТ и да придаде Dewy ефект ( не знам как да преведа този ефект на български). Много ми харесва нанесен и по двата начина. Придава на скулите уникален "влажен" светлоотразяващ ефект. 



Може би трябваше ружът да е преди хайлайта, но тук ще им заменя местата. Получих *Glorious Cheeks (цък) в нюанс Vintage Peach -211, който оприличавам на коралов. Изключително красив цвят, но на мен определено не ми отива. Макар, че в опаковката се забелязват микро златисти частички, то нанесен на скулите стои напълно матов. 


Нека сега си поговорим за устните. Оказва се че имам цели 6 продукта за тях. 
От Aura получих прекрасен малинов молив за устни в цвят *56 (цък, който много харесвам и нямаше как да не си купя още два молива в цвят 36 (розов нюд) и 54 (страхотен коралов цвят). Първоначално моливите са изключително твърди, но след като се разработят стават по-меки. Дълготрайността им е удивителна, а цветовете повече от разкошни. 



Така и така сме на матова тематика и нека се прехвърлим на червилото *Final Matte (цък) в цвят Pink Age - 706, който е с малинов нюанс много близък до молива за устни с номер 56. Макар, че червилото е сухо се нанася много добре и не изсушава допълнително устните. Ароматът му е ванилов, но поставен на устните не се усеща. Матовата му формула го прави изключително дълготрайно, особенно ако е ползван молив преди това.
Все още сме на матова вълна и на любимата ми течна матова текстура на течните червила от серията *Absolute Matte (цък). Получих червило в нюанс Ring A Bell - 602. Текстурата на червилото се доближава до тази на Nyx Soft Matte Lip Cream (цък), които са ми любимите. Не изсушава прекомерно устните, седи матово и трайността му е много добра. 


Нямаше как да пропусна да си купя бабенцето от сериятя Nano Rouge (цък). Купих си мини червилото в нюанс Nice - 88, което се съчетава идеално с молива за устни 54. Формулата му е балсаместа, а интензитете на цвета може да бъде наслагван. 


Остана само четка за пудра с косъм от коза, която не ми допадна, но това си е лично мое предпочитание. Аз не харесвам твърди четки, макар че има продукти, който изискват такива. 
Продуктите на Aura може да откриете в магазин Лили ( на ул. Славянска), магазините на Bonjour и магазин Debenhams
Надявам се да съм била изчерпателна и да съм ви помогнала в избора. 
*PR SAMPLE!

10 коментара:

  1. Фон дьо тена е за суха кожа? Плюс хайлат - ох, нави ме! А и коректора изглежда светъъъл! Обаче са много трудни за намиране тези Аура, май онлайн ще се поръчва в скоро време. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обещават скоро масово да ги заредят... а дано :) Доста е светъл има и светъл с розов подтон.
      Според описанието им всички ФДТ ги дават за всякакъв тип кожа, но според мен кавър ми не би стоял добре на суха кожа.

      Изтриване
  2. Страхотно ревю и снимки! Прочетох го на един дъх! <3 Хвърлила съм око на прахообразната пудра и течното червило, но ще чакам да ги заредят и по магазините, въпреки че нямам търпение вече. А за ефекта при смесването на фдт с озарител, не търсиш ли думичката "dewy", защото "dull" не се използва в положителен контекст. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси :) Голяма съм блейка, точно dewy финиш исках да кажа :)

      Изтриване
  3. Нинче течния озарител го има тук http://www.ivis.bg/aura-illuminate-me-%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-p10123.html

    ОтговорИзтриване
  4. I'm so glad that you had an opportunity to try Aura' s products. My favorites are Correct me concealer and blush in Deep wine shade :)

    ОтговорИзтриване
  5. "Нямаше как да пропусна да си купя бабенцето от сериятя Nano Rouge.."
    Хаха искренно ме разсмя, макар,че е ясно, че е неволна грешка.Много хубаво ревю и снимки!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. "Нямаше как да пропусна да си купя бабенцето от сериятя Nano Rouge.."
    Хаха искренно ме разсмя, макар,че е ясно, че е неволна грешка.Много хубаво ревю и снимки!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Не бях чувала нищо за марката, но скоро се сдобих с хайлайтър и ми допадна. Статията ми беше доста полезна, успях да добия представа и за други продукти :)

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!