Apple Pie

През целия ден в петък ме беше озарила идеята, че искам да направя нещо сладко. Прехвърлях безброй кулинарни сайтове в търсене на идеалната рецепта и накая се сетих - Искам да пробвам да направя ябълков пай! И стана чудо не само, че го направих, но и се получи превъзходен.


Продуктите за направата му са следните:
- за основата: 
160 гр брашно
2 яйца
100 гр масло
120 пудра захар
бакпулвер
течна ванилия


- за плънката:
5 червени ябълки ( зависи от големината)
20-30 гр масло
канела


- за трохите 
120 гр масло
140 гр брашно
160 гр пудра захар
бакпулвер
бадем


Първо започвам с плънкта, защото тя е по-бавна, а и трябва да изстине. Обелвам ябълките и ги нарязвам на кубчета, след което ги поставям в малка тенджера с маслото и канелата на огъня, като бъркам постоянно, докато ябълките се карамелизират. Когато се карамелизират ги свалям от огъня и ги оставям да изстинат.


През това време започвам с основата. За нея ще ми е необходим блендър/миксер. Започвам да поставям в блендъра маслото и пудрата захар, след като ги разбия дабавям и яйцата след което изсипвам сместа в купа и започвам да добавям останалите съставки ( брашно, ванилия и бакпулвер) След като сместа е готова с нея намазвам тавичката и я поставям за 15 мин във фризера. 


Докато изчаквам основата да се втвърди започвам с най-труната част, която се оказа изключително лесна. Отново добавям в блендъра маслото и пудрата захара. След като сместа е готова присипвам в друг съд и започвам да добавям брашното и бакпулвера. Идеята е да се получат трохи, които да сложа над ябълките. 
Последната стъпка е да извадя от камерата тавата да разпределя ябълките върху основата, да разпределя трохите и отгоре да разхвърлям бадемите. 
След което поставям в предварително загрята фурна на 160С за около 30 - 40 мин. 
Бон апети!


Нина Васиљевић

I’m Nina. I’m living in Sofia,Bulgaria. My blog is the place for inspiration about make up, polishes, fashion, lifestyle and other stuff that I’m interested in. Hope you enjoy it as much as I enjoy writing it!

2 коментара:

  1. Леле, задължително ще се пробва това, изглежда страшно вкусно!

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!