Essence Gel Nail At Home | Temptations By Nina
петък, 9 май 2014 г.

Essence Gel Nail At Home

For English scroll down!

Едно от любимите ми занимания е блогването. Просто сядам пред лаптопа и се потапям в едим по-красив свят. Всичко е розово, носи се аромат на жасмин...., няма я сивотата и премежденията които ни дебнат от всякъде в реалния свят. 
Денят е слънчев, топъл... но уви голяма част от нас сме на работа и не можем да му се насладим подобаващо, но ще се опитам да разнообразя работния ви процес с едно дългоочаквано ревю на Essence Gel Nail At Home. Да, знам, че бях обещала да го подготвя по-рано, но по стечение на обстоятелствата се наложи да забавя публикацията.

Много е важно какво първо впечатление създаваме, а както знаем когато се запознаваме с непознати хора се ръкуваме и ръцете ни, не остават не забелязани. Затова е важно да се грижим за маникюра си независимо дали, той е дълъг или къс. Една от най-грозните гледки е обеленият лак. Казала съм го и преди по-добре да сме без лак, отколкото с обелен!!!
Именно това е причината постоянно козметичната индистрия да търси иновации. Всички ние знаем за гелиша и шилака. Гелиша и шилака са измислени за работещата жена, която няма време през 2-3 дена да посещава маникюристката си или да се лакира сама. Както знаем тази услуга  е налична само в салоните и цената на процедурата е около 30лв и се прави два пъти месечно. Все пак ноктите израстват и не е красива гледката на гелиш/шилак на един месец.

Доколкото съм запозната, системи за употреба в домашни условия се предлагат от две марки на пазара у нас. И двете се предлагат в ДМ, като ценовата им разлика е огромна! 
Разликата при двете системи от пръв поглед е, че при едната  може да ползваш какъвто лак пожелаеш, а при другата има опция от няколко цвята. 

И така ако ме следите във Facebook и Instagram, то вече сте видяли резултата от Essence Gel Nail At Home, а сега е време и да прочетете цялостното ми мнение базирано на 11 дневно тестване.
Извинявам се за качеството на част от снимките, но са правени с телефон!

От Essence ни обещават:
- Перфектен гел маникюр с много блясък и лесна и бърза апликация
- Безкраен избор от цветове: цветен маникюр с всеки лак на Есенс или естествен френски маникюр
- До 10 дни
- Лесно отстраняване - Просто Отлепи!
Day 1

За да си направите гел маникюр ще е нужно да закупите: 
Gel nail at home cleanser - 5.49лв
Gel nails at home primer - 5.49лв
Gel nails at home peel off gel base - 6.49лв
Gel nails at home clear gel top coat - 6.49лв
Gel nails at home led лампа - 39.99лв
или общата сума, която трябва да приготвите възлиза на 63.95лв, което сравнява на около 2 посещания при вашата маникюристка. 
Нанасянето е като детска играчка, тук са показани стъпките, които трябва да следвате - клик.
Day 11
Преди да изкажа мнението държа да отбележа, че никога не съм слагала гелиш, преди 3 години поддържах маникюра си с гел поставен върху естествените ми нокти в продължение на две години. Но той се сваляше посредством изпилване!

Успях да си направя маникюра в рамките на 30 мин. и резултатът много ми хареса.  Първото забелване отчетох на 6 ден и то се отразяваше в леко избледняване на връхчетата. На 10 ден връхчетата ми бяха по-силно избледнели и на места в основата бяха се отчупили миниатюрни късчета. След като махнах гела, ноктите ми отдолу бяха в много лошо състояния. При отлепянето на гела се бяха отлепили и частици от нокътната ми плочка. С две думи нокътните ми плочки изглеждаха надрани.
Разпитах няколко приятелки , които ползват услугата гел лак и ми казаха, че това е съвсем нормално явление. 

Какво ми харесва: 
- бърза и лесна употреба дори за начинаещи
- изборът от цветове
- трайността
- цената

Какво не ми харесва:
- увредените ми нокти след процедурата
- одръпването
вече изразяни и измити
Продуктът ми е предоставен от PR
**************************************************************

Gel nails are usually a professionally-done manicure requiring a UV or LED light and special nail products to enable a mani that can last up to 2 weeks. Professional gel nails can also get quite pricey too.
I guess that is why recently, a lot of brands have released their own DIY gel nail kits for the simpleton like me to give it a go at home. I have never had a gel manicure done before so I’m not quite sure what to do or what to expect, but I followed Essence’s instructions as closely as I could and had a few thoughts on the product.
Here’s the promotional how to video made by Essence -  click, except I have the mini version of the LED lamp

I have double feelings about this set.  I like the result on my nails, I like the longevity, but after removing gel system my nails was in very bad condition.

Pros:
Cheap! The essence products are a lot cheaper then other gel nails at home kits!

Nice effect, not to thick.
You can use your own polishes and don't have to buy extra-expensive gel polishes!
Last at least a week
Easy and quick to apply

Cons:
 Condition on my nails 



8 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Изпробвала съм и гел лак, и гелиш, като в последствие сама съм ги сваляла с лакочистител, памук и фолио, но такъв ефект върху ноктите ми никога не е имало. Със сигурност няма да изпробвам този продукт.

    ОтговорИзтриване
  3. ООООО не, не, не. От известно време се заглеждам по тази система, но това с ноктите ми идва в повече.

    ОтговорИзтриване
  4. Съжалявам за лошия ти опит, но ти благодаря, че сподели, отказа ме мигновено да експериментирам..

    ОтговорИзтриване
  5. Всичко идва от свалянето. Аз имам система за гел лак с голяма лампа на друга марка. Експериментирала съм доста. Сваляла съм гел лака по доста различни начини и този метод на отлепяне неизбежно наранява нокътната плоча. Все пак момичета нали знаете, че гел лака се залепя за нокътя ви! Моята състема има почистващ тоник, с който напоявам тампон и увивам всеки нокът (после може да се увие и с фолио, за да не се изпари тоника) преседяват 10 мин и при вече разтворилият се гел лак свалянето е много лесно... без части от нокти :D Истината е, че рядко ми се занимава (отнема повече от слагането WTF?!?) Доста по-щадящ е от отлепянето (не много сигурно, все пак този "гелочистител" има сума химикали) препоръчвам да се снабдите с един :)

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Ако преди свалянето ръцете се накиснат в топла вода и след това намажеш добре с олио за нокти, няма такива щети, но все пак бих предпочела сваляне с фолио като при стандартен гел лак. Видях, че в Sephora са заредили Alessandro Striplac, което е гел лак система с отлепяща се база (на принципа на Essence) , но имат и някакъв продукт / активатор за по-лесно отлепяне на гел лака. Все още не съм пробвала системата, а и ревютата които съм чела са много разнопосочни като отзиви, така че не мога да кажа дали системата е по-добра.

    ОтговорИзтриване

I Love Your Comments!